Nemzetisport.hu 2013.02.08 11:24 Frissítve: 2015.03.10 02:15

Ökölvívás: Rácz Felix leigazolta Bedák Zsoltot, újra tv-s gálák lehetnek

Rácz Felix Bedák Zsolt és Kovács Tamás leigazolásával ötfősre bővítette ökölvívócsapatát. Az üzletember új irodájával, a Ferobox Eventtel ismét televíziós bokszgálákat szervez, és ha minden a tervek szerint alakul, Bedák jövőre világbajnoki címmeccsen is a kötelek közé léphet.  

 

Az utolsó televíziós gálát 2006-ban rendezte a menedzser, de most, hat év elteltével újra ütős csapatot sikerült összehoznia, március 23-án pedig nagy valószínűség szerint ismét képernyőre kerül a szentesi esemény. A hírre már a nemzetközi sajtó is felfigyelt, a mértékadó boxscene.com-on is megjelent hír a tervezett gáláról.

Ők azonban akkor még nem tudhatták a még nagyobb bejelentést, hogy Rácz a barátaival, Bertók Róberttel és Széles Richárddal közösen megalapította a Ferobox Event névre hallgató céget, amely ezentúl a bokszolókkal foglalkozik, és a már eddig meglévő öklözők mellé két újabb nagy nevet igazolt. Kovács „Vipera" Attila (volt IBO-világbajnok), Nagy Sándor (7–0–0, 7 K.O.) és Kelemen Balázs (16–0–0, 11 K.O.) pályafutását már egy ideje egyengeti a menedzser – mindhárman magyar ranglistavezetők –, a csapat pedig most kiegészül Bedák Zsolttal és a szlovákiai magyar Kovács Tamással, azaz Tomi Kiddel. Erre az esztendőre öt hazai mellet két külföldi gála szervezését is tervezik.

„Miután visszajött, leültünk tárgyalni, és két találkozó után meg is egyeztünk – árulta el Rácz a Bedákkal való kapcsolatfelvételről. – Bedák három-négy meccsel ismét a nagyharmatsúly élvonalába kerülhet. Ha nem csúszik be sérülés, vagy ne adj isten vereség, akkor 2014-ben megint világbajnoki címért léphet a kötelek közé."

„Azért döntöttem Felix mellett, mert láttam, hogy nagyon erős csapatot hozott össze, és nemcsak a bokszolókra, hanem a többi sportolóra is gondolok – számolt be Bedák Zsolt. – Még csak 29 éves vagyok, és bár három éve visszavonultam, folyamatosan edzésben tartottam magam: futottam, birkóztam, erősítettem. Úgy érzem, maradt még bennem erő, ezért mindenképpen szeretnék először Európa-, majd világbajnoki címet szerezni valamelyik nagy szervezetnél."

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.