Ökölvívás: „Kint az utcán sírtam” – beteljesült a Gálos család olimpiai álma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 07:10
A Gálos család álma valóra vált: Roland, akinek édesapja, Tamás az edzője, megszerezte Londonban a magyar ökölvívás első tokiói olimpiai kvótáját. A kvalifikációs tornát éppen az 57 kilogrammban bokszoló magyar bunyós napja után szakították félbe a koronavírus-járvány miatt, így másnap már haza is érkeztek Bajára, ahol önkéntes házi karanténba vonultak. Az NSO Tv-nek meséltek a londoni torna körülményeiről, a rögös útról, ami a kvótáig vezetett, illetve az olimpia is szóba került.

Gálos Tamás, aki nemcsak édesapja, de edzője is Rolandnak, elárulta: hazaérkezvén ünneplés helyett rögtön önkéntes karantéba vonultak.

„Úgy döntöttünk, a családtól távol leszünk, hogy ne legyen semmi gáz. Remélem, nem is lesz. Egy ismert író, Rejtő Jenő regénye jut eszembe – aki egyébként bokszolt is –, A vesztegzár a Grand Hotelben. Most ez vesztegzár a Csillag utcában, Baján. Szerintem ez jó döntés volt, meg van így egy kis csend körülöttem.”

Videónkban mesél arról, mennyire meghatódott fia olimpiát érő győzelme után; szóba kerül a rögös út, ami idáig vezetett; elárulja, mennyire zavarta meg őket a járvány; hogy templomban imádkozott is fia sikeréért, illetve, hogy Tokióban érmet remél fiától.

Gálos Roland (akivel már a siker másnapján is beszéltünk) nem árult el nagy titkot azzal, hogy gyerekkori álma vált valóra. Videónkból az is kiderül, hogyan tudják megkezdeni a járvány ideje alatt a felkészülést az olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik