nemzetisport.hu 2019.12.02 14:34 Frissítve: 2019.12.02 14:46

Ökölvívás: Harcsa Zoltán a tokiói olimpia után visszavonul

Harcsa Zoltán újra a Ferencváros ökölvívó-termében edz, az indok viszont nem maga a klub, hiszen továbbra is a Vasas színeiben bokszol. Az okot az ott dolgozó edző adja: Harcsa visszatért Szántó Imréhez, azaz a legendás Öcsi bácsihoz. A mindössze 27 éves öklöző a Digi Sport híradójának azt mondta, az olimpia után várhatóan visszavonul.

Harcsa Zoltán (balra) visszatért Szántó Imréhez (Fotó: Török Attila, archív)

 

"Ifjabb Balzsay Károly volt az edzőm, sajnos ő a betegsége miatt nem nagyon tudta ellátni a felkészítésemet, ezért úgy döntöttem, az lesz nekem a legjobb, ha visszatérek Öcsi bácsihoz" – nyilatkozta a Sport24-nek a kétszeres Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán.

"Kilencéves kora óta figyelemmel kísérem a pályafutását teljesen közelről, voltak megszakítások, amikor nem voltam megelégedve - nem a formájával, hanem a magatartásával voltak problémák, és én fegyelmeztem. A korának megfelelően kell irányítani egy versenyzőt. Amikor még kamaszkorban volt, egy kicsit keményebben kellett őt irányítani. Most már ő is egy érett, tapasztalt versenyző, és a kevesebb szóból is megértjük egymást" – ismerte el Szántó Imre.

"Akkor ő nagyon szigorú volt mindenkivel szemben, most már sokkal engedékenyebb, mint akkor volt" – reagált Harcsa edzője szavaira, majd rátért arra, hogy mit szeretne még elérni a pályafutása során. "Még mindig az olimpiai érem a cél, hogy végre egy olyan szereplést mutassak be, amivel tényleg lezárhatom ezt a pályafutást, és tényleg büszkén vonulhatok vissza."

Nagy kérdés, hogy egy esetleges profi karrier tervben van-e. "Nem nagyon. Még nem született meg az a szerződés, amire én igent tudnék mondani. Van egy olyan érzésem, hogy ilyen nem is lesz sajnos. De 19 éve ebben a sportban vagyok benne, úgy gondolom, hogy amit lehetett, kihoztam belőle, de az olimpiai érem még hiányzik a gyűjteményemből."

Tanítványával ellentétben Öcsi bácsi nem tervezi a visszavonulást. "Nagyon jól érzem az edzőteremben magam. De nagy izgalmat váltott ki belőlem mindig a meccs, úgyhogy a ring mellől egy kicsit hátrébb húzódtam" - jegyezte meg Szántó Imre, aki azt szeretné, ha Bedák Pál venné át tőle idővel a napi munka irányítását, ő pedig szakmai tanácsadóként lenne jelen az edzéseken, mérkőzéseken.

Az újra összeállt Harcsa, Szántó páros első éles tesztje a szerdán kezdődő országos bajnokság lesz, márciusban pedig jön az első lehetőség az olimpiai kvóta megszerzésére.

A teljes interjú itt nézhető meg!

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.