nemzetisport.hu 2019.12.02 14:34 Frissítve: 2019.12.02 14:46

Ökölvívás: Harcsa Zoltán a tokiói olimpia után visszavonul

Harcsa Zoltán újra a Ferencváros ökölvívó-termében edz, az indok viszont nem maga a klub, hiszen továbbra is a Vasas színeiben bokszol. Az okot az ott dolgozó edző adja: Harcsa visszatért Szántó Imréhez, azaz a legendás Öcsi bácsihoz. A mindössze 27 éves öklöző a Digi Sport híradójának azt mondta, az olimpia után várhatóan visszavonul.

Harcsa Zoltán (balra) visszatért Szántó Imréhez (Fotó: Török Attila, archív)

 

"Ifjabb Balzsay Károly volt az edzőm, sajnos ő a betegsége miatt nem nagyon tudta ellátni a felkészítésemet, ezért úgy döntöttem, az lesz nekem a legjobb, ha visszatérek Öcsi bácsihoz" – nyilatkozta a Sport24-nek a kétszeres Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán.

"Kilencéves kora óta figyelemmel kísérem a pályafutását teljesen közelről, voltak megszakítások, amikor nem voltam megelégedve - nem a formájával, hanem a magatartásával voltak problémák, és én fegyelmeztem. A korának megfelelően kell irányítani egy versenyzőt. Amikor még kamaszkorban volt, egy kicsit keményebben kellett őt irányítani. Most már ő is egy érett, tapasztalt versenyző, és a kevesebb szóból is megértjük egymást" – ismerte el Szántó Imre.

"Akkor ő nagyon szigorú volt mindenkivel szemben, most már sokkal engedékenyebb, mint akkor volt" – reagált Harcsa edzője szavaira, majd rátért arra, hogy mit szeretne még elérni a pályafutása során. "Még mindig az olimpiai érem a cél, hogy végre egy olyan szereplést mutassak be, amivel tényleg lezárhatom ezt a pályafutást, és tényleg büszkén vonulhatok vissza."

Nagy kérdés, hogy egy esetleges profi karrier tervben van-e. "Nem nagyon. Még nem született meg az a szerződés, amire én igent tudnék mondani. Van egy olyan érzésem, hogy ilyen nem is lesz sajnos. De 19 éve ebben a sportban vagyok benne, úgy gondolom, hogy amit lehetett, kihoztam belőle, de az olimpiai érem még hiányzik a gyűjteményemből."

Tanítványával ellentétben Öcsi bácsi nem tervezi a visszavonulást. "Nagyon jól érzem az edzőteremben magam. De nagy izgalmat váltott ki belőlem mindig a meccs, úgyhogy a ring mellől egy kicsit hátrébb húzódtam" - jegyezte meg Szántó Imre, aki azt szeretné, ha Bedák Pál venné át tőle idővel a napi munka irányítását, ő pedig szakmai tanácsadóként lenne jelen az edzéseken, mérkőzéseken.

Az újra összeállt Harcsa, Szántó páros első éles tesztje a szerdán kezdődő országos bajnokság lesz, márciusban pedig jön az első lehetőség az olimpiai kvóta megszerzésére.

A teljes interjú itt nézhető meg!

2020.05.01 11:58:40

Ökölvívás KÉPES SPORT

Az amerikai klasszis minden idők legjobbjának tartotta magát, akit senki sem lökött le a trónról.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.

2020.03.04 21:24:39

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ötkarikás érmet húsz, vb-érmet tizenegy éve szerzett legutóbb.

2020.02.26 23:32:36

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A kétezres évek első másfél évtizedét Klicskóék uralkodása jellemezte, majd Joshua és Fury révén a britek átvették a hatalmat.

2020.02.26 09:01:00

Ökölvívás PÓR KÁROLY

„Mindig is egy fehér, kövér cigány leszek, de bajnok vagyok” – a démonok sem tudták legyőzni.