Ökölvívás: a Parkinson-kór korai jeleit látják Pacquiaón az orvosok

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 10:43
null
Hazája orvosai szerint Pacquiao szervezetét megviselték a ringben töltött órák (Fotó: Action Images)
A Fülöp-szigeteki orvosok aggodalommal szemlélik nemzeti hősük, a profi ökölvívó Manny Pacquiao pályafutását, és azt szeretnék, ha a kiválóság többé nem lépne szorítóba, szerintük ugyanis ennek komoly következményei lehetnek.

 


Mint ismert, Pacquiao legutóbb brutális K. O.-vereséget szenvedett Juan Manuel Márqueztől, és a kiütés után hosszú percekig hevert mozdulatlanul a padlón. Dr. Rustico Jiménez, a Fülöp-szigeteki Magánkórházak Szövetsége elnöke úgy látja, a bokszolónál a Parkinson-kór első jeleit lehet felfedezni.

„Véleményem szerint eljött az ideje, hogy népünk hőse, Manny Pacquiao visszavonuljon. Bár még mindig nagyon élesek a reflexei, én az elmúlt időszakban észrevettem nála a Parkinson-kór nagyon korai jeleit, de ez persze csak a saját megítélésem. Általában nem is a fejen, sokkal inkább a kezeken látni ezt először, kisebb rángások formájában. Nem tudtam persze közelről megvizsgálni, de abból, amit látok, én ennek a kórnak az első jeleire következtetek” – nyilatkozta a szakember.

Dr. Raquel Fortun, a helyi törvényszék vezető patológusa szintén aggódik az ökölvívó egészsége miatt. „Az agy nagyon sérülékeny szerv. És ha ekkora sokkot kap, mint amit a meccsen láttunk, annak nagyon veszélyes következményei lehetnek. Az agyunk nem egy kötött, fix helyen van a koponyában: ha bármilyen lökés éri, akkor megszakadnak bizonyos idegi kapcsolatok és kisebb vérzések is bekövetkeznek” – mondta az orvos.

Arról egyelőre nincs biztos hír, hogy Manny Pacquiao folytatja-e a karrierjét, ám promótere, Bob Arum szeretne tető alá hozni egy ötödik mérkőzést is a filippínó bunyós és Juan Manuel Márquez között.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik