Ökölvívás: a Debrecen nyert a Galánta ellen, és csoportgyőztes

Vágólapra másolva!
2010.10.10. 10:35
null
A debrecenieknek összejött a csoportgyőzelem
Címkék
Hazai győzelmével a DVSC ökölvívócsapata behozhatatlan előnyre tett szert a BoxingONE Championship – közép-európai bajnokság – B-csoportjában, míg a vereséget szenvedő galántaiak továbbjutási esélyei jelentősen csökkentek.

57 kg-ban a hazaiak olimpikonja, Kalucza Norbert lépett szorítóba, akinek csak az első menetben okozott gondot az igen lelkes Zöld Dávid. 60 kg-ban szintén látványos volt az összecsapás, ám a DVSC-s színeket képviselő Könnyű Róbert csak a második menetben bokszolt valós tudása szerint, így neki meg kellett elégednie a döntetlennel. Hasonlóan döntetlen eredménnyel végződött 64 kg-ban a Babiak Matus–Kiss Mihály mérkőzés, ám ezen a meccsen úgy tűnt, hogy a kemény küzdelemben galántai bunyós volt az, aki többet talált.

69 kg-ban a galántai kedvenc, Lakatos René ellenfele Tóth József volt. Lakatos csak a hét közepén jelentkezett edzésre – lázas beteg volt –, így ez alkalommal nem volt képes a megszokott magas színvonalon bokszolni, Tóth József a harmadik menetben már nagy fölényben volt. 75 kg-ban Varga Tibor (Galanta) és Nagy Sándor (DVSC) feszült egymásnak – szó szerint. Nagy volt az, aki az első menetben lerohanta rutinos ellenfelét, ám nem volt képes kiütni, főleg azért nem, mert a sok szabálytalansága miatt sokszor állt a küzdelem. Varga a második menettől átvette az irányítást, és innentől Nagytól legfeljebb egy-két rohamra futotta. A vége döntetlen lett, amit egyik fél sem fogadott kitörő lelkesedéssel.

81 kg-ban Hraboveczky Tamás és Nagy Péter vívott izgalmas csatát. Kívülről úgy tűnt, hogy a vendégbokszoló irányítja a menetek nagyobb részét, de az utolsó percek mindig Nagy Péternek sikerültek jobban. A szoros küzdelem után mind a négy pontozó a vendégbunyóst jelölte meg győztesnek. Nehézsúlyban Sabik Tibor és Deél Szabolcs feszült egymásnak. A galántai Sabik az első menetben még szépen tartotta magát, nem maradt komolyan adósa ellenfelének, ám Deél a második körben rákapcsolt, és a hajrában testen megrendítette riválisát, akire számolt a ringbíró. Sabik jelezte, hogy nem tudja folytatni, így a mérkőzésvezető kiszámolta a felvidéki ökölvívót.

BOXINGONE CHAMPIONSHIP, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
 GALÁNTA–DVSC 5–9
 EREDMÉNYEK
57 kg Zöld Dávid–Kalucza Norbert 0–2
60 kg Miroslav Serban–Könnyű Róbert 1–1
64 kg Babiak Matus–Kiss Mihály 1–1
69 kg Lakatos René–Tóth József 0–2
75 kg Varga Tibor–Nagy Sándor 1–1
81 kg Hraboveczky Tamás–Nagy Péter 2–0
91 kg Sabik Tibor–Deél Szabolcs 0–2
 AZ ÁLLÁS
1. DVSC (5 mérkőzés) 22 pont
2. KO Galanta (5) 16
3. Vasas-KSC (5) 16 
4. Team Kosovo (5) 15 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik