Női ökölvívó-vb: Szatmári Petra kikapott a negyeddöntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 09:54
A 81 kilogrammban szereplő Szatmári Petra a negyeddöntőben pontozással kikapott török ellenfelétől a dél-koreai Csedzsuban zajló női ökölvívó-világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a tavaly ifjúsági vb-t, idén felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet nyert Szatmári aktívan bokszolt a nála fél fejjel magasabb Elif Güneri ellen, ennek ellenére riválisa taktikája érvényesült a ringben.

A bajai sportoló ritmusosan mozgott és messziről indított, elsősorban jobb egyeneseiben bízott, ám Güneri rendre jó érzékkel előzte őt meg, s az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbá vált, míg Szatmári nem tudott váltani. A döntetlennek tűnő első menet után a második és a harmadik szakaszban is egyértelműen jobb volt a török, így az utolsó menetben hiába tett meg mindent, s talált többször pontosan a magyar bokszoló, a meccset egyhangú pontozással Güneri nyerte meg.

A magyar csapatból már csak az olimpia műsorán is szereplő 75 kilogrammban érdekelt Nagy Tímea van versenyben, aki magyar idő szerint 12.45 körül vívja negyeddöntőjét a kanadaiak korábbi vb-győztese, Ariane Fortin-Brochu ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik