Pacman csoszogott, Mayweather cikázott és simán nyert

Vágólapra másolva!
2015.05.03. 05:39
Az évszázad meccsének várta a bokszvilág, de egy unalmas „pötyögés” lett belőle. Floyd Mayweather (48–0–0, 26) végig uralta a meccset, Manny Pacquiao (57–6–2, 38) hiába próbált irányítani, keveset talált, nem pörgött megfelelő fordulatszámon, így egyhangú pontozással sima vereséget szenvedett.

Mayweather akcióban (Fotó: Reuters)
Mayweather akcióban (Fotó: Reuters)
Mayweather akcióban (Fotó: Reuters)

ÖSSZEGZÉS

Tökéletesen bejött az amit a veretlenül visszavonuló, korábbi nagyközépsúlyú világbajnok, Joe Calzaghe jósolt a meccs előtt. A walesi azt mondta, hogy a 36 éves Manny Pacquiaónak csak akkor lesz esélye a két évvel idősebb, de még mindig nagyon gyors Floyd Mayweatherrel szemben, ha a fénykorát idéző kombinációkat, ritmusváltásokat, ütésszámokat tudja produkálni és tud olyan iramban bokszolni, mint akkor. De nem tudott…

Így pedig egy unalmas szélmalomharccá változott az „évszázad mérkőzése”. Mayweather rendre el tudott mozogni Pacman elől, kontrákból pedig gyakran talált. Az amerikainak sokkal több teljesen tiszta találata volt, még ha egyik sem volt megrendítő. Pacquiao a legtöbbször csak az amerikai kesztyűit püfölte.

A Fülöp-szigeteki kevés kombinációt ütött, nem volt olyan robbanékony, mint a legjobb éveiben, és a menetek múlásával sem tudott váltani, nem tudta fokozni a tempót a meccs hajrájában sem, pedig néhány éve ez volt az egyik legnagyobb fegyvere.

A 3. és a 7. menet között egy-két felvonást talán oda lehetett adni Pacquiaónak (ahogy ezt a pontozók meg is tették), de ezekben sem volt igazán meggyőző.

Az eredményhirdetés nem is hozott meglepetést. Floyd Mayweather egyhangú pontozással győzött. A meglepetés az volt, amit Pacman a meccs után mondott. Ő úgy érezte, hogy jobb volt, és azért nem támadott többet, mert azt gondolta, hogy vezet…

Mayweather megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint szeptemberben bokszol utoljára.

NYILATKOZATOK A MECCSRŐL – ITT!
TOVÁBBI KÉPEK, VIDEÓK, A MÉRKŐZÉS KÖRÍTÉSE ITT TEKINTHETŐ MEG!

KÉPGALÉRIA A MECCSRE KILÁTOGATÓ CELEBSEREGRŐL!


MAYWEATHER–PACQUIAO, MENETRŐL MENETRE

A pontozók egyhangú döntéssel Floyd Mayweathert hozták ki győztesnek. A pontozás végeredménye: 118:110, 116:112, 116:112

Kicsit sem részrehajló olvasóink – akiknek többsége már a meccs előtt is Pacman sikerét várta – pontozása alapján viszont minden menetet Pacquiao nyert meg.

12. MENET

Régen Pacmannek éppen az volt az erőssége, hogy a meccsek végét nagyon megnyomta. Most azonban képtelen volt ritmust váltani. Ezúttal is Mayweather volt a meggyőzőbb.

11. MENET

Mayweather egy látványos felütéssel kezdett, aztán látványosan védekezett. Bár már egyre hitehagyottabbnak tűnt Pacman.

10. MENET

Pacman erőlködött, de a tisztább találatokat Mayweather vitte be.

9.MENET

Kezd unalomba fulladni a meccs. Pacman nem tud újítani. Nincsenek igazán látványos pofonok, de Mayweather kényelmesen „pötyögteti” a pontokat.

8. MENET

Pacquiao sokkal lassabb Mayweathernél, nem igazán éri utol, és közben be is szedett néhány ütést.

7. MENET

Érdekes volt látni, ahogy Mayweather a menet elején megpróbált stílust váltani, irányítani. Később aztán már ismét Pacman próbált kezdeményezni, és egy tiszta jobbegyenest be is vert.

6. MENET

Pacman egyre több kombinációt tud ütni. Igaz, hogy nagyon kevés ütése talált be, de nagyon aktív volt. El tudjuk képzelni, hogy van olyan pontozó, aki ezt a menetet a Fülöp-szigetekinek adja.

5. MENET

Pacman nem tudta folytatni az előző menetben látott bunyót. Mayweather sikerrel „menekült”, jól kontrázott.

4. MENET

Pacman most a kötelekhez tudta szorítani Mayweathert egy jó egyenes után. Volt több találata is, ezekkel elvihette a mentet.

3. MENET

Folytatódott az eddigi forgatókönyv. Pacman egyik ütése tisztán ült Mayweather állán, de az amerikainak több kisebb találata volt, testre is. Az HBO ringközeli értesülései szerint az egyik pontozónál egy, a másiknál három ponttal vezet Mayweather.


2. MENET

Kiegyenlített menet volt, minimális találatszámmal, de Mayweather stílusa érvényesült jobban. Pacman még keresi az ideális ütőtávot.

1. MENET

Elkezdték! Szinte hihetetlen. Végre megkezdődött az évek óta várt csörte. Pacman támadott először, de egy jobbegyenessel Mayweatheré volt az első találat. Az amerikainak emellett volt egy jó kontraakciója is, míg Pacman egy lecsúszott jobbfelütéssel próbált veszélyeztetni, illetve a menet hajrájában megpróbálta sarokba szorítani az amerikait, kevés sikerrel. Mayweather tűnt kicsivel meggyőzőbbnek. Pontozzon!

Hamarosan kezdődik az évszázad meccse. Elhangzottak a himnuszok, a főszereplők már a ringben. Pontozza velünk a meneteket!

Az előzményekről, a meccset övező elképesztő Las Vegas-i felhajtásról itt olvashat!

SZAVAZÁS

Pontozza a 12. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 11. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 10. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 9. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 8. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 7. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


SZAVAZÁS

Pontozza a 6. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


SZAVAZÁS

Pontozza az 5. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 4. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SZAVAZÁS

Pontozza a 3. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


SZAVAZÁS

Pontozza a 2. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


SZAVAZÁS

Pontozza az 1. menetet!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik