Boksz: Pacman azt hitte, nyert, Mayweather az utolsóra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 07:20
null
Floyd Mayweather Jr. (Fotó: Reuters)
Floyd Mayweather Jr. papírforma győzelmet aratott Manny Pacquiao ellen az évszázad bokszmérkőzésén, az amerikai egyhangú pontozással nyert a Fülöp-szigeteki ökölvívó ellen. A főszereplők már a ringben elmondták, hogyan látták a 12 menetet.

 

 

„Elsőként szeretném megköszöni Istennek, és a szurkolóimnak világszerte. Pokoli kemény küzdelem volt. Megemelem a kalapom Manny Pacquiao előtt, most már én is tudom, miért ő az egyik legnagyobb bokszoló. Áldott vagyok, hogy itt lehetek. Manny Pacquiao is áldott. Én egy gondolkodó bokszoló vagyok, ő egy igazi, kemény harcos. Találkoznunk kellett a ringben. Az utolsó mérkőzésem szeptemberben lesz” – összegzett a ringben Floyd Mayweather jr., aki szponzorainak is köszönetet mondott, az MGM Grand közönségétől viszont inkább füttyszót kapott.

Arra a kérdésre, hogy megérte-e várni, ennyit felelt az amerikai: „A boksztörténelemre mindig megéri várni”.

Manny Pacquiao (Fotó: Reuters)
Manny Pacquiao (Fotó: Reuters)

„Nagyszerű küzdelem volt. Több alkalommal is elkaptam. Láttam, ahogy megütöm. Úgy éreztem, enyém a meccs. Mayweather rengeteget mozog, nem könnyű eltalálni őt, de uraltam az erejét. Nem erősebb másoknál és nem nagyobb nálam. A méret egyébként sem számít. Nagyobb fickókkal is megküzdöttem már” – zárta gyors és kissé meglepő összegzését Manny Pacquiao, aki kérdésre válaszolva azt is hozzátette, hogy azért nem fokozta az iramot a hajrában, mert azt hitte, hogy előnyben van a pontozóknál.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón azért egy kicsit már óvatosabban fogalmazott Pacman:

„Mindent megtettem a győzelemért. Úgy éreztem, hogy az amit nyújtottam elég lesz a sikerhez, de végül nem volt elég. Vissza kell még néznem a meccset.”

Pacquiao azzal is érvelt, hogy vállsérülés hátráltatta (egyes beszámolók szerint műteni is kell), mire Mayweather odavetette, hogy ő is sérülten készült a meccsre.

Pacman edzője, Freddie Roach meglehetősen visszafogott volt, azt hangsúlyozta, hogy büszke tanítványára, aki jól küzdött.

Mayweather ugyanakkor arról beszélt, hogy sok tiszta találata volt, miközben Pacquiao legtöbbször el sem érte őt.

„Én tíz lépéssel a többi bunyós ellőtt járok” – szögezte le az amerikai.

A mérkőzésről itt olvashat bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik