Klicsko K. O.-val védte meg vb-címeit

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.03.21. 00:17
null
Vladimir Klicsko az utolsó menetben ütötte ki Eddie Chamberst (fotó: Reuters)
Címkék
Vladimir Klicsko megvédte a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét. A düsseldorfi ESPRIT Arénában a 12. menetben K. O.-val végzett kihívójával, Eddie Chambersszel.

Az 1. menetben Eddie Chambers betartotta, amit ígért, legalábbis, ami az elmozgásokat illeti: a kihívó amerikai nem állt oda „zsáknak", más kérdés, hogy nem nagyon kezdeményezett. A 2. felvonásban az amerikai egy közelharc után felkapta Vladimir Klicskót, s a padlóra teremtette, de a bokszban ezért nem jár pont. Az utolsó percben az ukrán egy gyors jobbegyenessel elkapta Chamberst, akinek térdei megroggyantak, de azért kikászálódott nehéz helyzetéből.

A 3. menetben Chambers továbbra is kerülte Klicsko ütőtávját – a sajátját meg nem találta. Klicsko egyre többször bontotta ellenfele fedezékét, ennek ellenére a kihívó bátorságára nem lehetett panasz, hatékonyságára viszont igen. Kezdeményezései elől a világbajnok könnyedén el-ellépegetett. A 4. menetben az ukrán kilőtt egy-két bombát, Chambers próbált közelharcba bocsátkozni, de csak dulakodásig jutott. Az 5. felvonás elején az amerikai gyomorra próbálkozott, de nehezen kerülte el Klicsko balegyeneseit. Chambers beugrásból vállalkozott, de nem tudott tiszta ütéseket bevinni.

A 6. menetben az amerikai továbbra is beugrásokból ütött, ballal előkészített, de jobbal már nem tudta bevinni a második ütést sem. Igaz, Klicsko is csupán egy-egy balegyenessel jelezte, hogy a ringben van, ennek ellenére pontelőnye nem volt vitás. A 7. felvonásra mintha „Gyors" Eddie lelassult volna, és tanácstalannak is tűnt. A 8. menet sok dulakodást hozott, Chambers már nem tudott olyan ruganyos léptekkel elmozogni, mint az elején, s talán fejben is elfáradt, nem talált ellenszert a 14 centivel magasabb világbajnok ellen.

A 9. felvonástól az amerikai már csak abban bízhatott, hogy véletlenül elkapja Klicskót, mert az ukrán ekkor már módszeresen jött előre, hogy beváltsa a szakemberek jóslatát, sz összecsapás vége felé végezzen Chambersszel. Egy jobbegyenes mintha elkapta volna  kihívót, de a menetből hátralévő időt kihúzta. A 10. menet előtt Chambers kesztyűt cserélt a jobb kezén, tény, hogy Genaro Rodriguez mérkőzésvezető erre engedélyt adott. Az is tény, hogy a szünet a kihívónak kedvezett – pihenhetett –, de Klicsko majdnem büntetett, mert a kötelek felé terelte ellenfelét, igaz, megrendíteni nem tudta.

Az utolsó előtti menetben Chambers a túlélésért küzdött, látszott, azzal is megelégszik, ha talpon fejezi be a mérkőzést. Az utolsó felvonásban Klicsko láthatóan be akarta fejezni a küzdelmet, az utolsó percben egy balcsapottal halántékon találta az amerikait, aki nem tudta folytatni a mérkőzést, K. O.-vereséget szenvedett, s hosszú percekig nem tért magához.   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik