Gyász: meccse után elhunyt az ausztrál ökölvívó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 15:26
null
Braydon Smith (középen) áprilisban töltötte volna be 24. életévét (Fotó: rappler.com/Team Moralde)
Életét veszítette Braydon Smith ausztrál ökölvívó, aki nem sokkal tízmenetes mérkőzése után esett össze, és hétfőn kapcsolták le az őt életben tartó gépekről.

 

Smith még március 14-én a Fülöp-szigeteki John Vincent Moraldéval csapott össze, aki profi pályafutása 11. mérkőzését is megnyerte. A 23 éves ausztrál öklöző hétfőn veszítette életét, miután levették az őt életben tartó gépekről.

A korábbi 12 meccsét – ebből tízet kiütéssel – egyaránt megnyerő Smith alaposan alulmaradt az ausztráliai küzdelemben, de a megfigyelők szerint nem volt olyan pillanat, amely során úgy tűnt, hogy be kell szüntetni az összecsapást.

„Meg akarta változtatni a bokszról kialakult negatív képet Ausztráliában” – mondta a család szóvivője, James O’Shea.

Smith nem sokkal a meccs után összeállt egy közös képre legyőzőjével, majd elvegyült a szurkolókkal is, de nagyjából másfél órával az ütközet után összeesett az öltözőjében. Egyből elvitték a helyi Toowoombe kórházba, mielőtt továbbszállították a brisbane-i Alexandra hercegnő kórházba, ahol a családja virrasztott mellette, mielőtt a döntést meghozták.

A Manilába hétfőn visszaérkező Moralde promótere együttérzéséről biztosította az ausztrál ökölívó menyasszonyát és az egész családját, kiemelve, hogy imádkozik értük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik