Gyász: elhunyt Fritz Sdunek, a magyar bunyósok sikeredzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 16:28
null
Fritz Sdunek (1947–2014)
Elhunyt Fritz Sdunek ökölvívóedző, aki többek között Kovács Istvánt, Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt készítette fel profi pályafutása során. A magyar világbajnokok mellett a Klicsko fivéreket, Dariusz Michalczewskit és Felix Sturmot is világbajnoki címhez segítő szakember 67 éves volt.

Az első információk szerint a szakember szívinfarktust kapott. Vasárnap lett rosszul a Kanári-szigeteken, s hétfőn egy hamburgi kórházban hunyt el.

„Telefonhívást kaptam, közölték, Fritz a Kanári-szigeteken infarktust kapott, és másnap meghalt. Sokkol a hír, nem tudom elhinni” – mondta Felix Sturm.

„Sírok, nem tudom, mit mondjak. A boksz volt az élete, nemcsak az edzőm, a legjobb barátom is volt. Mintha az apám lett volna” – reagált Michalczewski.

A német Univerzum Box-Promotion mesteredzője 1997-ben vált ismertté Magyarországon, a profinak álló Kovács István trénere volt, 2001-ben Kokó a WBO világbajnoka lett. Sdunek az Universumnál Erdei Zsoltot is világbajnoki címhez segítette (először 2004-ben), majd Balzsay következett (ő először 2009-ben nyert vb-övet), mindhárom magyarral visszavonulásukig együtt dolgozott.

Egészségi problémák miatt 2010 februárjában távozott az Universumtól, ahová 1994-ben került oda, ezután külön foglalkozott többek között Erdeivel és Vitalij Klicskóval is.

Utoljára a kubai cirkálósúlyú, Juan Carlos Gómez ringsarkában láthattuk 2014. november 28-án.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik