Gyász: 79 évesen elhunyt a korábbi világbajnok, José Nápoles

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 11:17
Hetvenkilenc éves korában, pénteken elhunyt a korábbi legendás világbajnok, José Nápoles. A Kubában született, de mexikói színekben öklöző Nápoles 88 profi meccséből 81-et nyert meg, 54-et kiütéssel. 

A kubai születésű, de 1962-ben Mexikóba emigráló Nápoles remek amatőr múltat követően (a feljegyzések szerint mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget) lépett a profik táborába, és először 1969-ben, Curtis Cokes legyőzésével ülhetett fel a WBC és WBA szervezetek váltósúlyú trónjára – idézi fel a profibox.hu.Nápoles remek amatőr múltat követően (a feljegyzések szerint mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget) lépett a profik táborába, és először 1969-ben, Curtis Cokes legyőzésével ülhetett fel a WBC és WBA szervezetek váltósúlyú trónjára – idézi fel a profibox.hu.

Az említett címeket többször is elveszítette, illetve visszaszerezte – közben középsúlyban is tett egy próbát, de Carlos Monzón túl nagy falatnak bizonyult számára –, és miután 1975-ben vereséget szenvedett John H. Stracey ellen, végleg szögre akasztotta a kesztyűket.

Nápoles 88 profi meccséből 81-et nyert meg, 54-et kiütéssel.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik