Erdei Zsolt: Én magam sem értem a bírói döntést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.30. 23:25
null
Erdei Zsolt azt hitte, végig vezet. A meccs képe alapján joggal... (Fotó: Hegedüs Gábor)
Megdöbbentő bírói döntéssel elszenvedte profi karrierje első vereségét Erdei Zsolt: Madár Monte-Carlóban megosztott pontozással kapott ki a semmit sem mutató orosz Gyenyisz Gracsovtól.

Erdei Zsolt maga is értetlenül áll a bírók döntése előtt, ugyanis egészen addig, amíg fel nem emelték az orosz kezét, „Madár” biztos volt benne: övé a meccs.

„Végig azt hittem, én vezetek. De nemcsak én gondoltam így, hanem a környezetemben mindenki. A tizedik menet előtt azonban Sdunek mester szólt, hogy kapott egy fülest a pontozói asztaltól, és nyomjam meg a végét, mert egál a meccs. Mozgósítottam az erőtartalékaimat, mert ugyan biztos voltam a győzelmemben, úgy gondoltam, még egyértelműbbé teszem. Én magam sem értem a döntést...” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a fejét ingatva Erdei Zsolt.

Madár a Sport Tv-nek értékelve elmondta: szerinte még Gracsov is meglepődött, hogy a pontozók ők hozták ki győztesnek.

„Ezzel a pontozással az a gond, hogy nem az értékelhető találatokat pontozzák. Lehet, hogy az ellenfelem sokat dolgozott, de nem talált. Én megnyertem ezt a mérkőzést, és most a győztes nyugalmával beszélek... Mindenki vitatta a döntést. Az ellenfelem is meglepődött szerintem, hogy őt hirdették ki győztesnek. Még nem gondolkodtam a jövőn. Így kell ezt a meccset lenyelni, így kell elfogadni – úgy érzem, amit tettem, az elég a győzelemhez. A bírók nem így látták. De az igazság az, hogy én nyertem.”

Gracsov maga is meglepődhetett győzelmén (Fotó: Hegedüs Gábor)
Gracsov maga is meglepődhetett győzelmén (Fotó: Hegedüs Gábor)

Korábbi profi világbajnokunk, Kovács István a következőképpen értékelte a mérkőzést a Nemzeti Sportnak: „Szakmai, emberi, bármilyen szempontból nézi az ember, elképesztően rossz ítéletet hoztak. Én egy olasz labdarúgó-mérkőzésen vezettem a stúdiót, ezért csak az utolsó hat menetet láttam, amit megnyert Madár. A dél-afrikai pontozóbíró kiváló képességű, de nála sem értem, hogy adhatott négy menetet Gracsovnak. Azt pedig pláne nem, hogy a szintén jó képességű Verbeke miért csak négyben látta jobbnak Zsoltit. Ebben a helyzetben rajtunk és Erdein kívül senkinek sem volt érdeke, hogy ő nyerje. Már életkora miatt sem nyújt olyan perspektívát, hogy Lou DiBella védelmét élvezze, így nagyon nehéz volt.”

„Én is azt érzem, hogy Madár jobb volt. Egy ilyen szoros mérkőzés nagyban függ attól, hogy milyen stílust szerető bírók pontoznak, milyen nemzetiségűek. Azt furcsállottam, hogy az utolsó két menetben Zsolti elindult, és a mérkőzés utáni pillanatokban még nem is tudott mosolyogni. Amikor azt mondták, hogy kettő egy a bírók megoszlása, már éreztem, hogy baj lehet. Az ír szeretheti a brusztolós bunyósokat, a kezdeményezést. Nyilván elfogult vagyok, de a meccsben nem volt benne Gracsov győzelme, volt néhány tiszta találata, de legtöbbször kezet ütött. Azóta csak pislogok, lehet, hogy én láttam rosszul, lehet, hogy elvitt a közvetítés vagy az elfogultság, természetes, próbálom erőltetni magam, de nem hiszem, hogy két-három menetnél többet elvitt Gracsov” – vélekedett Balzsay Károly.


A MÉRKŐZÉS UTOLSÓ MENETE ÉS AZ EREDMÉNYHIRDETÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik