Erdei: Pluszenergiák szabadultak fel bennem

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 14:36
null
Erdei Zsolt nehéz hetek után kezdte meg a felkészülést Gyenyisz Gracsov ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
Mint a régi szép időkben. Erdei Zsolt mától Hamburgban, Fritz Sdunek felügyelete mellett folytatja felkészülését a következő összecsapására. Átvitt értelemben azonban most nagyobb utat tesz meg a szokásosnál. Az ökölvívó kemény lelki vívódások után vállalta el a szereplést a monte-carlói négyes tornán.

 

– Korábban két mérkőzése is elmaradt. Noha sérült volt, részben már a magánéleti válsága is közrejátszott, hogy ezeket a meccseket le kellett mondania?
– Szó sem volt ilyesmiről! Mindkétszer hallatlanul szerencsétlen sérülés hátráltatott a felkészülésben. Sem Tavoris Cloud, sem Isaac Chilemba ellen nem lehetett volna kockáztatni azt, hogy ugyan a meccs időpontjában már egészséges vagyok, de a sérülésem miatt nem tudok rendesen edzeni.

– Nem is fordult meg a fejében, hogy meg is sérült, mentálisan sincs a topon, hagyja inkább a fenébe az egészet?
– A Cloud és a Chilemba elleni találkozó előtt nem, később viszont valóban voltak olyan periódusaim, hogy abbahagyom.

BALZSAY VISSZAVONULT
Ma sajtótájékoztatón bejelentette visszavonulását a WBO és a WBA korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly (25–2). További részletek itt!

– Ekkor már nem tudta magát függetleníteni a házassága körül kialakult helyzettől?
– Részben amiatt, de elsősorban a sérülések gondolkodtattak el. Szembe kellett néznem azzal, hogy én sem leszek fiatalabb.

– Mi döntött mégis a folytatás mellett?
– Hogy mégiscsak az ökölvívás segít, hogy magamra találjak. Én ahhoz értek, még akkor is, ha amerikai szereplésem nem úgy alakul, ahogyan szeretném.

– Menedzsmentje miként viselte, hogy rangos mérkőzéseket hozott tető alá, ön pedig lemondta a szereplést?
– Egyetlen szemrehányó szót sem kaptam. Sajnos ez benne van a bunyóban.

– A magánéleti válságáról tud a Lou DiBella irányította menedzsercsapat?
– Igen. Nyilván nem szívesen közöltem velük a történteket, de nem tehettem másként. A menedzsment a két elmaradt mérkőzés után is gőzerővel azon volt, hogy ringbe szálljak. Így sem ment simán.

– A négyes torna jól hangzik, de valami azt súgta, mégis kútba eshet. Két bokszolóval sem könnyű a szervezés, de néggyel…
– Főleg úgy, hogy én is köztük vagyok. Így gondolja?

– Az utóbbi időben hadilábon állt a szerencsével…
– Komolyra fordítva a szót, visszatekintve egyszerűnek tűnik minden, mert február elsejéig alá kellett írnom a szerződést – aláírtam, ez automatikusan azt jelenti, hogy nincs visszaút. S hogy miért vártam a határidő végéig? Mert az elmúlt több mint két hónapban, amióta napirenden volt a négyes torna ötlete, képlékeny volt minden, s nem csak körülöttem. Az eredeti tervek szerint mellettem még Bejbut Sumenov és Robert Stieglitz is tagja volt a négyesnek, aztán ilyen-olyan okok miatt alakult úgy, hogy Gyenyisz Gracsov ellen bokszolok március harmincadikán.

– Mintha konokabbnak tűnne, mint korábban. Élete nehéz periódusa is belejátszik?
– Igen. Őszinte leszek. Amikor a bunyó mellett döntöttem, pluszenergiák szabadultak fel bennem, de egyelőre képtelen vagyok bárkit is huzamosabb ideig elviselni magam mellett. Ezért döntöttem úgy, hogy magam készülök, leszámítva azt a néhány hetet, amelyet korábbi edzőmmel, Fritz Sdunekkel töltünk. Ezért hétfőn már Hamburgba utazom.

HÁNY KILÓT KELL LEADNIA ERDEI ZSOLTNAK? A SDUNEKKEL TÖLTÖTT NÉHÁNY NAPOT LESZÁMÍTVA MIÉRT EGYEDÜL KÉSZÜL? MI MOTIVÁLJA MÉG? VÁLASZOK A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN TALÁLHATÓ INTERJÚBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik