Carl Froch az elődöntő nagy esélyese

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.06.04. 11:09
null
Carl Froch (balra) és Glen Johnson meccsén meglepetés lenne, ha utóbbi nyerne (Fotó: Action Images)
Címkék
Erdei Zsolttal egy programban, főmérkőzésként rendezik Atlantic Cityben a nagyközépsúlyúak tornájának elődöntőjét Carl Froch és Glen Johnson között. Az amerikai Ward már döntős, míg ezen az ágon Froch az esélyesebb.

A nagyközépsúlyú Szuper hatok sorozatának egyik döntőse már megvan, az egyik ágról az amerikai Andre Ward jutott el a sok viszontagságon átment viadal utolsó állomásához. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban Atlantic Cityben a 33 éves brit Carl Froch (27–1–0, 20 K. O.–T. K. O.) és a 42 esztendős jamaicai Glen Johnson (51–14–2, 35) csap össze a másik elődöntőben – abban a programban, amelyben Erdei Zsolt is ringbe lép.

ERDEI–MITCHELL A SPORT TV-BEN!
Super Six-gála, június 5., vasárnap
SportM (élő): 3 óra
Sport2 (ism.): 13
Sport1 (ism.): 20

„Azt hittem, veretlenül jutok el a döntőig – nyilatkozta magabiztosan Froch, aki elismerte, a Mikkel Kesslertől tavaly áprilisban elszenvedett veresége több volt mint figyelmeztető. – Hívhatjuk, aminek akarják, én fenékbe rúgáshoz hasonlítottam. Andre Dirrell, Jean Pascal és Jermain Taylor legyőzése után jókor jött a pofon."

KESSLER VISSZATÉR
Éppen Froch ellen bunyózott legutóbb tavaly áprilisban, azóta szemsérülése miatt nem bokszolt a dán Mikkel Kessler (43–2–0, 32). Szombat este Koppenhágában a francia Mehdi Bouadla (22–3–0, 10) ellen kezdi újra a ringben. „Örülök, hogy hazai szorítóban térhetek vissza” – mondta a „Viking harcos", aki hozzátette, hogy sérülése százszázalékosan rendbe jött. A francia önbizalmával nincsen baj: „Én leszek az, akire úgy emlékeznek majd, hogy nyugdíjba küldte Kesslert” – nyilatkozta Bouadla.

A brit elmondta, olyan jó erőben érzi magát, hogy akár 25 menetet is képes lenne bokszolni. Ám hangsúlyozta, egyáltalán nem számít, hogy míg ő három, ellenfele csupán egy találkozóval a háta mögött bokszol a fináléba jutásért. „Nem akarok sokat beszélni a taktikáról, elég, ha annyit mondok, nem hiszem, hogy bármilyen tekintetben gyorsabb lenne nálam. S azzal se sértem meg, ha azt mondom, a tornán eddigi egyetlen meccsét a szupernek egyáltalán nem mondható Allan Green ellen vívta, aki túl nagy ehhez a súlycsoporthoz."

Johnson így látja az esélyeit: „Froch jó bokszoló, nem szabad lebecsülni. Az ilyen típusú ellenfelekkel szemben jól jöhet, hogy belharcban és távolabbról is fel tudom venni a küzdelmet. Tudom, sokan kételkednek benne, hogy az én koromban még el lehet érni kiugró sikert. Fiatalabb nem leszek, de akik ezt gondolják, azok nincsenek tisztában a képességeimmel.”

Az Atlantic Cityben megrendezendő gála magyar vonatkozású mérkőzésének, az Erdei Zsolt–Byron Mitchell összecsapásnak a beharangozóját itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik