nemzetisport.hu 2019.06.16 11:01 Frissítve: 2019.06.16 11:16

Boksz: Apollo Creed, TKO a 2. menetben – Fury igazi show-t csinált

Nem okozott csalódást Las Vegas közönségének Tyson Fury: a brit nehézsúlyú bokszoló technikai KO-val legyőzte Tom Schwarzot, akit a második menetben léptettek le. Az összecsapás azonban nem a sportértékéről marad emlékezetes leginkább, hanem a körítéséről, ami Furynak köszönhető.

Tyson Fury technikai KO-val győzött a német Tom Schwarz ellen (Fotó: Getty Images)

 

Már a bevonulással óriási figyelmet keltett Tyson Fury: Apollo Creednek állított emléket azzal, hogy ugyanolyan ruhában érkezett meg a ringbe, mint az egykori bokszoló a híres Rocky filmsorozat negyedik részében, ráadásul James Brown Living in America című slágerére. Az MGM Grand Garden Arena közönségét már ekkor megnyerte magának.A szorítóban sem okozott csalódást: már az első menetben nekiesett 25 éves német ellenfelének, egyenesekkel próbálta tompítani Tom Schwarzot. Vagy éppen elhajolgatott az ütések elől, és a szurkolók elkezdték a Mátrix-filmekből ismert Neóhoz hasonlítani...A második menetben már nem bírta a nyomást Schwarz, előbb összerogyott Fury sorozatától, a rászámolásnál azonban még folytatta a mérkőzést, majd néhány másodperccel később egy újabb támadással véget vetett az összecsapásnak a brit, pontosabban a bíró. A német bunyóst leléptették, így a 12 menetesre tervezett találkozó már a másodikban lezárult.Furynak még voltak tartalékai a közönség szórakoztatására, például úgy, hogy az Aerosmith I don't want to miss a thing című slágerét énekelje a kötelek között...A mérkőzés előtt 24 meccsen veretlen Tom Schwarzban nem volt benne egy olyan meglepetés, mint amilyet Andy Ruiz okozott Anthony Joshua legyőzésével a minap. Fury a jelek szerint túl van a személyes problémáin, és már le is kötött egy következő mérkőzést a New York-i Madison Square Gardenbe szeptember 21-re vagy október 5-re, de hozzátette: jövőre mindenképpen szeretne ringbe szállni Deontay Wilder ellen.

2019.07.03 09:29:31

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Énekelni és táncolni nem tudok, de bármelyik f…szfejjel feltörlöm a padlót…”

2019.06.19 18:03:32

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A profi ökölvívás világszintű népszerűsége főképp a nehézsúlytól függ, és nem baj, ha a kirakatarc amerikai. Az angol Fury nem az, de még mindig jobban eladható, mint egy tengerentúli.

2019.05.28 23:01:48

Ökölvívás THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Ismét elharapóztak a szalonképtelenebbnél szalonképtelenebb megnyilvánulások a profi bokszban. Jó, a kemény öklök világában senki sem vár a sajtótájékoztatókon Kazinczy-díjas megszólalásokat, ám az utóbbi időben két, az átlagnál híresebb bunyós is az átlagosnál durvábban nyilatkozott.

2019.04.26 21:03:02

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Káté Gyulának hat érme van felnőtt világversenyről – hiányt csak a farzsebében érez.

2019.04.22 15:19:40

Ökölvívás THURY GÁBOR, SZABÓ MIKLÓS

Mintha neki találták volna ki a papírsúlyú kategóriát – mázsás pofonjai tették a súlycsoport királyává. A 70 éves Gedó György élete kész regény.