nemzetisport.hu 2019.06.16 11:01 Frissítve: 2019.06.16 11:16

Boksz: Apollo Creed, TKO a 2. menetben – Fury igazi show-t csinált

Nem okozott csalódást Las Vegas közönségének Tyson Fury: a brit nehézsúlyú bokszoló technikai KO-val legyőzte Tom Schwarzot, akit a második menetben léptettek le. Az összecsapás azonban nem a sportértékéről marad emlékezetes leginkább, hanem a körítéséről, ami Furynak köszönhető.

Tyson Fury technikai KO-val győzött a német Tom Schwarz ellen (Fotó: Getty Images)

 

Már a bevonulással óriási figyelmet keltett Tyson Fury: Apollo Creednek állított emléket azzal, hogy ugyanolyan ruhában érkezett meg a ringbe, mint az egykori bokszoló a híres Rocky filmsorozat negyedik részében, ráadásul James Brown Living in America című slágerére. Az MGM Grand Garden Arena közönségét már ekkor megnyerte magának.A szorítóban sem okozott csalódást: már az első menetben nekiesett 25 éves német ellenfelének, egyenesekkel próbálta tompítani Tom Schwarzot. Vagy éppen elhajolgatott az ütések elől, és a szurkolók elkezdték a Mátrix-filmekből ismert Neóhoz hasonlítani...A második menetben már nem bírta a nyomást Schwarz, előbb összerogyott Fury sorozatától, a rászámolásnál azonban még folytatta a mérkőzést, majd néhány másodperccel később egy újabb támadással véget vetett az összecsapásnak a brit, pontosabban a bíró. A német bunyóst leléptették, így a 12 menetesre tervezett találkozó már a másodikban lezárult.Furynak még voltak tartalékai a közönség szórakoztatására, például úgy, hogy az Aerosmith I don't want to miss a thing című slágerét énekelje a kötelek között...A mérkőzés előtt 24 meccsen veretlen Tom Schwarzban nem volt benne egy olyan meglepetés, mint amilyet Andy Ruiz okozott Anthony Joshua legyőzésével a minap. Fury a jelek szerint túl van a személyes problémáin, és már le is kötött egy következő mérkőzést a New York-i Madison Square Gardenbe szeptember 21-re vagy október 5-re, de hozzátette: jövőre mindenképpen szeretne ringbe szállni Deontay Wilder ellen.

2020.08.16 17:02:07

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Portré a rendszerváltozást követő évtizedek egyik legnagyobb formátumú magyar sportolójáról.

2020.06.08 13:02:58

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A harmatsúlyú Széles János tíz évvel Trianon után románt vert az Iparcsarnokban – ezért külön is megünnepelte a közönség.

2020.05.31 12:38:39

Ökölvívás K. T. I.

Toplista: 70–61. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját – itt a 4. rész.

2020.05.01 11:58:40

Ökölvívás KÉPES SPORT

Az amerikai klasszis minden idők legjobbjának tartotta magát, akit senki sem lökött le a trónról.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.