Szavazzon Európa legjobb ringspeakerére – van magyar is a jelöltek között!

Vágólapra másolva!
2024.02.21. 11:20
null
Egy komoly küzdősport gála elengedhetetlen hozzátartozója a műsorvezető, amit mi itthon ringszpíkernek hívunk. Ennek a szakmának is megvannak hagyományai és a nemzetközi nagyágyúi elég, ha csak Michael Buffert említjük, aki több évtizede már, hogy nagyon magas szintre emelte a szpíker szakmát. A 024Boxing oldal, ami jelentős ökölvívó gálákat közvetít, most elindít egy nemzetközi szavazást, ahol Bufferre ugyan nem lehet szavazni, de Európa legjobb ring-bemondóira igen. A szavazáson egyetlen magyarként Perutek János képviseli hazánkat.

 

A 024Boxing a legjobb férfi és női feltörekvő ökölvívók mellett február 21-től elindítja a Ring-Announcer kategóriában is a szavazást. Óriási, de ugyanakkor kellemes meglepetésre bekerült a jelöltek közé egy magyar is. Ő nem más mint Perutek János, aki Magyarországon 22 éves kora óta űzi ezt a szakmát. A Peru becenevet viselő műsorvezető olyan gálákon volt már nagyon fiatalon ringspeaker mint a Nagy „Csonttörő” János vs. Julio-Pablo Chacon boxmérkőzés, de a debreceni K-1 Magyar-Nagydíjak alkalmával is láthatta őt a nagyérdemű. Jelen pillanatban is itthon egyértelműen Perutek János ennek a szakmának az egyeduralkodója évente minimum 5-6 alkalommal lehet látni, ahogy sok-sok ezer embert szórakoztat munkájával. A legnevesebb hazai küzdősport eseményekre szinte állandó meghívója van a szervezőktől. 

„Mindig arra készültem gyerekként, hogy én hívom majd be a bunyósokat a szorítóba. Imádtam a Rocky filmekben és a régi nagy HBO-s boxgálákon a ringspeakereket. Azonban sem területem, sem bátorságom nem volt elkezdeni ezt 22 évesen. A bátorságot és motivációt Anyukámtól kaptam, a lehetőséget pedig Rácz Félixtől. Mindkettőjüknek hálás vagyok és örülök, hogy részesei ennek a történetnek. Félix jóvoltából már sikerült olyan vezetőbírók előtt dolgozni mint pl. John Coyle, aki a Mike Tysonnak is vezetett meccset. Először nagyobb nevek közül ő kacsintott rám ringbe mikor behívtam a bunyósokat és bemutattam őt is. Annyit mondott: Hungarian Buffer. Ezt sosem felejtem el.  Ő volt az a bíró, akit Tyson félrelökött és püfölte tovább az ellenfelet, majd azért Coyle bácsi megállította a küzdelmet.” - taglalta a múltat Perutek János.

A szavazás február 21. és március 1. között tart. Szavazni ezen a linken lehet: https://024boxing.com/2024/02/19/boxing-awards-of-2023-3/

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik