Bocskai Emlékverseny: Kovács Richárdot csak a sérülése győzte le

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 21:52
null
Szűcs Szabina döntős a Bocskai Emlékversenyen (Fotó: Magyar Ökölvívó-szakszövetség/Fb)
Bernáth Attila, Akilov Filip és Virbán Gábor már a négy között jár a bombaerős debreceni férfimezőnyben.

Az ember még végig sem gondolta, hogy a 67. nemzetközi Bocskai István-emlékverseny harmadik napján 19 magyart is láthat a szorítóban, már jött is a szomorú hír: Eb-bronzérmesünk, Kovács Richárd (63.5 kg) – bár szerdán győzött – sérülés miatt nem folytathatja a küzdelmeket. Ahogy a 67 kilós Buza Rafael sem, a jövő nagy magyar reménysége ugyanis túl sok pofont kapott szlovén ellenfelétől, így ő is búcsúzott, pedig decemberben a miskolci ob-n „felrobbant” a csarnok, amikor a döntőben megverte súlycsoportja egyik legjobbját, Fodor Milánt. A nap első örömhíre magyar szempontból az 51 kilós Bernáth Attila győzelme volt, aki megosztott pontozással, óriási csatában küzdötte le argentin vetélytársát, Ramón Nicanor Quirogát. A délutáni programban a honosított Akilov Filip (75 kg) is bejutott a pénteki elődöntőbe, miután véres csatában múlta felül a horvát Gabriel Debanicot, majd az esti etapban Virbán Gábor (54 kg) brusztolta ki, hogy ott legyen az idei Bocskain a négy között.

A nőknél már az elődöntőkre került sor. Szűcs Szabina bravúrosan bokszolt, és ahogy elmondta, megnövekedett önbizalommal várja a pénteki finálét az 57 kilogrammosok között.

A szövetségi kapitány, Bertók Róbert így értékelte az eddig látottakat: „Egyértelműen kirajzolódik, hogy bombaerős mezőny gyűlt össze az idei versenyre. Van hiányérzetem, és ezzel nem feltétlenül a versenyzők teljesítményére gondolok. Hámori Luca például, úgy érzem, nagyon jól bokszolt, nem volt szerencséje, nem jött ki neki a lépés, nagyon sajnálom, hogy – bár jobb volt az ellenfele – búcsúznia kellett. Veres Roland esetében pedig értetlenül állok az előtt, hogy az első menetet mi alapján adták oda ellenfelének. A második menetet behúzta, a harmadikat valóban elveszítette, de ha az az első menetet kintről másként ítélik meg… Kovács Richárd sérülése a lehető legrosszabbkor következett be.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik