Ökölvívás: két Kovács a 16 között a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2021.10.30. 21:10
null
Kovács Pál ismét nyert Belgrádban (Fotó: MTI)
A belgrádi ökölvívó-világbajnokság szombati programjában három magyarnak volt jelenése. A 80 kilogrammos Kovács Pál és a 63.5 kilogrammos Kovács Richárd győzött, a 75 kilós Mester Soma azonban kikapott.

 

A szombati programban három magyarnak volt jelenése, és a közülük elsőként ringbe lépő Kovács Pál (80 kg, Bp. Honvéd) rögtön sikerrel is vette az újabb akadályt. A lengyel Daniel Adamiec erőnyerő volt az első fordulóban, amikor Kovács pontozással győzött az észt Stiven Aas ellen, és a 16 közé jutásért is ugyanígy zárt: egyhangú pontozással megnyerte a második meccsét is. A honvédos öklöző a hétfői nyolcaddöntőben a 2018-as budapesti ifjúsági világbajnok kazah Nurbek Oralbaj ellen húzhat kesztyűt, nem lesz könnyű dolga: Oralbaj szombaton kiütötte a brazil Isaias Filhót.

Kovács Richárd (NYVSC) várt a legtovább arra, hogy bemutatkozhasson Belgrádnak, ám megérte a türelem. A mexikói César Moráles ellen végig összeszedetten bokszolt a nyíregyházi fiú, és hétfő este sem vár rá megoldhatatlan feladat: a török Kerem Özmen ellen vívhatja ki a nyolc közé jutást. Mester Soma (75 kg, Hell Fight) bátran odatette magát az azeri Mirsarif Kazimzade ellen, de ez csak szoros meccshez volt elég, a vereség elkerüléséhez nem.

Vasárnap a mienk közül egyedüliként az 51 kilós Bernáth Attilának lesz jelenése – az orosz Ahtyem Zakirov elleni délutáni meccs tétje már a nyolc közé jutás lesz.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
A 16 közé jutásért
63.5 kg:
Kovács Richárd–Moráles (mexikói) p. gy. (5:0)
75 kg: Kazimzade (azeri)–Mester Soma p. gy. (5:0)
80 kg: Kovács Pál–Adamiec (lengyel) p. gy. (5:0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik