Ökölvívás: Gedó György a szövetség új szakfelügyelõje

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.01.06. 20:51
Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia papírsúlyú bajnoka lett a Magyar Ökölvívó-szövetség (MÖSZ) új szakfelügyelője.

„A jelenlegi helyzetben különösen nehéz feladatra kért fel a MÖSZ vezetése. Nem hátrálok ki a teendők elől, sőt, kifejezetten szépnek ítélem meg ezt az új munkámat” – idézi a MÖSZ közleménye a 66 esztendős Gedót. – Lassan hatvan éve élek a sportágban, ennek ellenére, mint az legutóbb a Vasasban is bebizonyosodott, képes vagyok megtalálni a kontaktot a fiatalokkal is, edzőkkel és versenyzőkkel egyaránt.”

A kétszeres Európa-bajnok és nyolcszoros magyar bajnok hozzátette, a honi ökölvívásból nem vesztek ki a tehetségek, de mint mondta, „kínkeserves munka felfedezni, majd megtartani őket a sportágnak”.

„Ez az edzők felelőssége és kötelessége. Ebben nagyon sok segítséget szeretnék adni, és szerencsére úgy érzem, hogy igénylik is a véleményemet és munkámat. Van mit tennünk, mert az utóbbi évtizedben sajnos leeresztettünk – folytatta Gedó. – Márpedig a sportág jövőbeni megítélése szempontjából alapvető fontosságú, hogy ne törjön meg a több mint kilenc évtizede élő hagyomány, miszerint nincs olimpia magyar öklöző nélkül.”

Kifejtette, tele van hosszú távú tervekkel is, mint amilyen például az Adler-emlékverseny méltó megrendezése, emellett fontos kötelességnek tartja a nemzetközi Papp László-emlékverseny életre hívását is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik