Ökölvívó ob: érik a legjobban várt rangadó Hévízen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.03. 20:59
A szerdai nyitó naphoz hasonlóan csütörtökön is hozták magukat az esélyesek, s egytől egyig meggyőző teljesítménnyel jutottak tovább a Hévízen zajló 92. férfi ökölvívó országos bajnokságon.

Kovács László szövetségi kapitány elégedetten értékelte a látottakat, mint mondta a válogatottnál is számításba vett versenyzők egyre jobb formát mutatnak, ami biztató a jövőre nézve, s várhatóan a pénteki elődöntőkben, majd a szombati finálékban még „élesebbek” lesznek az öklözők.

A szakvezető kiemelte a 91 kilogrammos Sávoly Gergőt, aki a nap leglátványosabb győzelmét aratta azzal, hogy az első menetben kiütötte Oroszi Bertoldot. Nagyon meggyőző volt a szerdán még szabadnapos Bacskai Balázs (69 kg) is: a Vasas 2010-es Európa-bajnoka technikai kiütéssel verte Sárközi Attilát.

Váltósúlyban érik az előzetesen mindenki által leginkább várt finálé, ugyanis a nagy visszatérő, kétszeres világbajnok bronzérmes Káté Gyula második meccsét is megnyerte, méghozzá egyértelmû fölénnyel. Káténak ugyanakkor nem lesz könnyû dolga pénteken, mivel Vadász Andrást kell legyőznie, ha szombaton meg akar vívni Bacskaival az aranyéremért.

Szintén kiválóan bokszolt csütörtökön Bernáth István (+91 kg), valamint Herczeg Norbert (56 kg), Szőrös Márk (56 kg), illetve a korábbi többszörös bajnok, szintén most visszatérő Nagy Krisztián (56 kg) is, mint ahogy Hámori Ádám (81 kg) is magabiztos sikerrel biztosította helyét a pénteki programban.

Az elődöntőket pénteken 14 órától rendezik meg a Hévízi Városi Sportcsarnokban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik