Boksz: Mayweather pontozással nyert, 49–0-val vonul vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.13. 07:02
null
Mayweather visszavonulásával lezárul egy korszak a profi bokszban (Fotó: Twitter/Yahoo Sports)
A súlycsoportoktól és szervezetektől függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott amerikai Floyd Mayweather jr. egyhangú pontozással megverte honfitársát, Andre Bertót a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki övéért, továbbá a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoki címéért rendezett mérkőzésen Las Vegasban. A 38 éves ökölvívó az összecsapás után bejelentette, elhatározása végleges, befejezi profi pályafutását, amelyet 49–0-s mérleggel zárt.

 

Nem a legélvezetesebb, de az biztos, hogy pályafutása egyik legemlékezetesebb meccsét vívta Floyd Mayweather jr., aki a Las Vegas-i gála csúcsmérkőzésén egyhangú pontozással (117:111, 118:110, 120:108) legyőzte honfitársát, Andre Bertót, ezzel profi karrierje 49., egyben utolsó meccsét is megnyerte.

„A döntésem végleges, itt az ideje, hogy befejezzem az ökölvívást. Hamarosan negyvenéves leszek, tizenkilenc éve bunyózom, minden rekordot megdöntöttem. Nincs már mit bizonyítanom” – mondta Mayweather, aki még korábban bejelentette, ha beállítja Rocky Marciano 49 győzelemből álló veretlenségi sorozatát, visszavonul. Bár az amerikai sportsajtó még mindig nem biztos ebben...

A meccs egyoldalúságáról mindent elárul, hogy Mayweathernek a csata közben arra is volt ideje és energiája, hogy alkalomadtán kikacsintson a közönségnek, vagy csóválja a fejét ellenfele sikertelen próbálkozásai láttán. Mayweather bravúrosan bokszolt, 12 meneten át vezette a mérkőzést, villámgyors egyeneseivel és mozgékonyságával esélyt sem adott ellenfelének a győzelemre. Mindhárom bíró őt látta jobbnak.

Az alárendelt szerepben bunyózó Andre Berto szerint a rutin döntött.

„A meccs végkimenetelében nagy szerepet játszott Mayweather tapasztalata. Jó formában érzem magam, próbáltam gyors lenni, de Floyd minden ravasz trükköt bevetett, hogy kizökkentsen a ritmusból” – értékelt a 32 éves bunyós.

Berto szavaiból is leszűrhető, Mayweather még mindig nem égett ki, ám úgy érzi, nincs a mostaninál jobb alkalom arra, hogy befejezze a bokszot. Meglátjuk...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik