Profi boksz: Danny García továbbra is verhetetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 08:41
Az amerikai-Puerto Ricó-i Danny García az argentin Mauricio Herrera ellen könyvelhette el 28. profi győzelmét. Így a korábban olyan klasszisokat, mint például Amir Khan, Zab Judah és Érik Morales legyőző, a 26. születésnapját március 20-án ünneplő bunyós továbbra is veretlen.  

A vártnál kissé nehezebben, mindössze többségi döntéssel tudta megvédeni a világbajnoki címeit a kisváltósúly jelenlegi királya Danny García. ía.

A Puerto Ricó-i gála főmérkőzésén Mauricio Herrera próbálta megszerezni tőle a WBA és WBC világbajnoki öveit

A legutóbbi, Matthysse elleni tálakózóhoz képest kissé visszafogottnak tűnt García, ám így is képes volt nagyjából irányítása alatt tartani a küzdelmet. Herrera győzni érkezett és eszerint is bunyózott, nem csak hogy meneteket volt képes nyerni, de az egyik pontozóbíró szerint döntetlent harcolt ki magának. Tény, hogy García nem volt olyan formában, mint az előző néhány mérkőzésén, de a remekül felkészült és bátran támadó Herrera sem adta olcsón sikert és keményen megdolgozta a világbajnokot. A mérkőzés végére mindkét fél arcán meglátszott a 12 menet, García orra erősen vérzett és Herrera jobb szeme is felszakadt. Végezetül két pontozó 116-112 arányban Garcíát találta jobbnak, a harmadik pedig döntetlent látott, így többségi döntéssel 5. alkalommal is megvédte a címeit García.

A világbajnok a mérkőzést követő interjúban elmondta, hogy nagyon valószínű, hogy ez volt az utolsó mérkőzése 140 fonton, hiszen egyre nehezebben hozza már a súlyt és talán eljött az ideje a súlycsoportváltásnak.

www.profiboksz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik