Ökölvívás: Maidana megérdemel engem - Mayweather Jr.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 22:01
A felek hivatalosan is bejelentették, így eldőlt: a WBA váltósúlyú profi ökölvívó-világbajnoka, Marcos Maidana kapja meg a lehetőséget május harmadikán, hogy megpróbálja rámérni első vereségét a pound for pound (szervezetektől és súlycsoportoktól független) listavezető Floyd Mayweather Jr.-ra.

Az amerikai bunyós, aki éppen most töltötte be 37. életévét, mostanáig bizonytalanságban tartotta a bokszvilágot, hiszen az argentin ütőgép mellett a brit Amir Khan is jó eséllyel pályázott a májusi találkozóra. Mayweather szerint a döntésnél sokat nyomott a latba Maidana Adrien Broner elleni teljesítménye.

„Marcos legutóbbi produkciójára azonnal felkaptam a fejemet. Egy képzett, ugyanakkor vérbeli bunyósnak tartom őt, aki ellen folyamatosan ott van a K. O.-veszély a levegőben. Nagy kihívás lesz tehát számomra ez a mérkőzés. Maidana egyértelműen megérdemli a lehetőséget, hogy megpróbálja megtenni, amivel korábban már negyvenöten megpróbálkoztak, vagyis legyőzni engem.”

A WBA váltósúlyú világbajnoka természetesen nagyon boldog a nagy lehetőség miatt, és úgy véli, képes lesz begyűjteni Mayweather skalpját.

„El sem tudom mondani, mennyire örülök ennek a lehetőségnek, hiszen Floyd Mayweather ellen meg tudom mutatni, hogy én vagyok a világ legjobb váltósúlyú bunyósa. Legutóbb pont egy nagyszerűen védekező ökölvívót sikerült legyűrnöm, és terveim szerint ugyanez vár Mayweatherre is. Most nem foglalkozom azzal, hogy őt tekintik a világ legjobbjának és hogy még nem győzték le. Meglátjuk, mit fog kezdeni a mindent elsöprő, igazi »latino« őserővel.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik