Roach: Pacquiaónak kiütés kell, különben futhat a pénze után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 12:33
null
Ki kell ütnöd őt, érted? – mondja Freddie Roach (balra) Pacquiaónak (Fotó: Reuters)
Legutóbb 2009-ben tudott kiütéssel nyerni a korábbi „pound for pound” bajnok Manny Pacquiao, aki áprilisban az őt korábban vitatható pontozással legyőző Timothy Bradley ellen lép ismét ringbe, hogy megpróbáljon revánsot venni a vereségért.

 

Pacquiao edzője, az amúgy is offenzív felfogású Freddie Roach azt szeretné, ha a filippínó klasszis egyértelmű győzelmet aratna, tehát kiütné a veretlen amerikait:

„Manny nagyon benne van a Biblia témában, de nem hiszem, hogy meg tudom a Szentírás alapján győzni őt. Valljuk be viszont, hogy a Bibliában is elég sok az erőszak és az indulat, a gyilkos ösztön, nekem pedig, hogy tökéletes munkát végezzek, ezeket kell ismét előhozni Mannyből. A legtöbb háborút is vallási alapon vívták egyébként. Én egyértelműen a kiütésre fogom hajtani őt. Amikor az első meccsükön elkapta Bradleyt, nem ment rá és ütötte ki, hiszen úgy volt vele, hogy a pontozólapokon biztosan vezet. Én viszont egyáltalán nem értek egyet ezzel a felfogással. Ezért fordul el sok rajongó az ökölvívástól, és ezért egyre kevesebb a PPV-előfizető. Meg is mondtam Mannynek, hogy tessék kiszolgálni a nézőket, akik pedig K. O.-kat akarnak látni. Szerintem fel is fogta az egész jelentőségét. Megértette, mert ő is látja, hogy közel sem keres annyi pénzt, mint néhány éve, és a pay-per-view mutatói is jelentősen gyengülnek. Vissza akar jutni ismét a csúcsra, ez viszont csak úgy lehetséges, ha újból nekiáll kiütni az ellenfeleit és meggyőző lesz. Nem elég csak nyerni. Ezt minden nap elmondom neki."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik