Profi boksz: Pacquiao-verők Las Vegas-i csatája

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 13:59
null
A veretlen Timothy Bradley és Juan Manuel Márquez váltósúlyban osztja egymást (Fotó: Action Images)
Két olyan bokszoló csap össze Las Vegasban a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címéért, aki legyőzte Manny Pacquiaót: a címvédő amerikai Timothy Bradley és a mexikói Juan Manuel Márquez.

 


Juan Manuel Márquez (55–6–1, 40) sikere volt a zajosabb Pacman ellen, 2012 decemberében a 6. menetben kiütötte a Fülöp-szigeteki bunyóst, Bradley (30–0–0, 12 K. O.–T. K. O.) csupán megosztott pontozással győzte le 2012 júniusában, sokak szerint vitatható módon. A 40 éves Márquez azóta nem mérkőzött, Bradley idén márciusban pontozással verte meg az orosz Ruszlan Provodnyikovot úgy, hogy a 12. menetben padlót is fogott…

A mérkőzésüket megelőző felvezetés során Márquez és Bradley is visszaidézte egy-egy gondolat erejéig a Pacquiao elleni összecsapásukat.

„Miután megszólalt a befejezést jelző gong, átnéztem Pacman sarkába, ahol láttam az arcokon, ők is elkönyvelték a vereséget – nyilatkozta Bradley, mintegy megerősítve, hogy ő bizony egyértelműen legyőzte Pacmant. Márquez azt mondta: „Pacquiao legyőzése után felvetődött bennem, hogy visszavonulok, de aztán a családommal együtt úgy döntöttem, folytatom. Azért fiatalabb koromban nem gondoltam volna, hogy negyvenévesen még a szorítóban leszek. Sokan kérdezik, hogy érzem magam ebben a korban? Köszönöm, jól, nagyszerűen, mint egy fiatal bunyós – okolta meg visszatérését a mexikói. S hogy miért folytatja? Azon túl, hogy tétnek ott a WBO vb-öve, Márquez lenne az első mexikói bokszoló, aki öt (!) súlycsoportban vb-címig juthat. A mexikói egyszer már próbálkozott váltósúlyban, de négy évvel ezelőtt Floyd Mayweather legyőzte.

Amúgy egyik bunyós sem a piszkos szövegéről híres, a Las Vegas-i csúcstalálkozó előtt is inkább szakmáztak, mint egymást ócsárolták: „Hogy miért vállaltam be ezt a meccset? Szupersztár akarok lenni. Mert lehet ugyan, hogy sokan a legjobbak közé sorolnak, de ha legyőzöm Márquezt, akit oroszlán szívű, nagy harcosnak tartok, mindenkinél a toplistára kerülök” – nyilatkozta a címvédő Bradley, aki veretlensége megtartásáért is bokszol.

„Bradley ellen nagyon nehéz bokszolni, képes mérkőzést közben is stílust váltani. A gyorsaság meghatározó lesz a küzdelmünkben, de ha a legjobb akarok lenni, a bajnokot kell legyőznöm, váltósúlyban pedig Bradley a bajnok – indokolta motivációját a Márquez, aki látta ellenfele Provodnyikov elleni találkozóját. – Az orosz bivalyerős bunyós, de hozzám képes egysíkú. Ha kell, megyek előre, vagy kontrázok, ha a helyzet úgy hozza. S az ütőerő is mellettem szól” – summázta lehetőségeit a mexikói bokszoló, akinek Dinamit a beceneve. Bradley a kicsit hosszabb Sivatagi vihar nevet kapta a bokszszlengben.

Márquez 6 millió dollárért lép a ringbe, Bradley 4.1 millióért bokszol. Ennyiért azért el lehet viselni, ha az emberen átsöpör a Sivatagi vihar vagy Dinamit robban a közelében.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik