Ökölvívás: Hopkinsnak kötelező Kovaljov ellen bunyóznia

Vágólapra másolva!
2013.06.18. 12:03
Az IBF szervezet Karo Murat kiesése után elrendelte a félnehézsúlyú világbajnok Bernard Hopkins számára az új kötelező kihívó, Szergej Kovaljov elleni kötelező címvédést. A 48 éves legenda és a kemény öklű orosz promótereinek július 17-ig kell megállapodniuk a találkozóról, különben az IBF versenytárgyalást ír ki a meccs rendezési jogaiért.

Hogy Hopkins mit szól a fejleményekhez, egyelőre nem tudni, de a Kovaljov pályáját igazgató Main Events promóciós iroda nagyon bízik benne, hogy meg tudnak állapodni az összecsapásról. Richard Schaefer, Hopkins mérkőzésszervezője nincs oda a lehetőségért.

„Nem tudom, mennyire lenne eladható ez a meccs, még soha nem hallottam Kovaljov nevét. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet jó bunyós. Bernard viszont történelmi jelentőségű mérkőzéseket akar, ami most leginkább címegyesítések formájában jöhet el” – mondta a promóter.

Kovaljov tengerentúli eladhatósága természetesen kérdéses, de valószínűleg az eredetileg kijelölt Karo Murat sem rendelkezett az orosz bunyósnál sokkal nagyobb ismertséggel és rajongótáborral az USA-ban.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik