Martínez: Biztos, hogy kiütöm Murrayt!

Vágólapra másolva!
2013.04.27. 18:57
null
Sergio Martínez (balra) biztosra veszi győzelmét Martin Murray ellen (Fotó: Action Images)
Két érdekesebb címmérkőzést rendeznek magyar idő szerint vasárnap hajnalban: a WBC középsúlyú bajnoka, Sergo Martínez skalpjára a brit Martin Murray hajt, míg kisváltósúlyban Danny Garcia trónfosztására Zab Judah törekszik.

Az argentin középsúlyú, Sergio Martínez (50–2–2, 28 K. O.–T. K. O.) ezt mondta Martin Murray (25–0–1, 11) elleni találkozója előtt: „Nagy önbizalommal és elvárásokkal várom a találkozót. Nagy esemény lesz, nagyszerű este honfitársaimnak.” Noha az ilyen nyilatkozatokat nem kell feltétlenül komolyan venni, lehet, hogy a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoka kicsit elbizakodott. Hozzátette: „Tisztelem Martint, de nincs kétségem, hogy nem megy végig a csata. Biztos, hogy kiütöm!” Erre a kihívó így reagált: „Nem veszteni jöttem ide. Készen állok mindenre, amit Sergio tehet velem.”

Az összecsapás helyszíne Buenos Airesben a Velez Sarsfield stadionja, ahová 40 ezer nézőt várnak és Martínez győzelmét. A 38 éves argentin 2002 óta nem bokszolt szülőhazájában – akkor még csupán alig ismert bunyós volt, igaz, merész álmokkal. Azóta álmait zömmel megvalósította, nem kérdés, ha a Julio César Chávez elleni meccsén elszenvedett láb- és vállsérülését valóban kiheverte, és visszanyerte gyorsaságát, melyikük nyeri a meccset. De éppen ellenfele mérkőzésszervezője, a nem is olyan rég még még aktív Ricky Hatton szerint Murray hasonló módon nyerhet, mint ő győzött Kosztya Cju ellen. „Felix Sturm ellen is jól bunyózott, az eredmény döntetlen lett, ez hozta meg neki a lehetőséget, hogy Martínez következhet.”

Ha el is fogadjuk Hatton szavait, az azonban tény, hogy 2009 óta – azután, hogy Martínez Paul Williamstől kikapott – remek sorozatot produkált, hat győzelmet aratott. Az argentin az első a világranglistán, Murray 11.

Kisváltósúlyban a bajnok, Danny Garcia (25–0–0,16) alig több mint egy éve a súlycsoport világbajnoka, 2012 márciusában a legendás Erik Moralest győzte le pontozással. Majd júliusban Amir Khan következett, akit a negyedik menetben elintézett. Ezzel a győzelmével nagyon nagy presztízs vívott ki magának.

A New York-i mérkőzésen a szintén amerikai Zab Judah (42–7–0, 29) az ellenfele a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoki és a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki címéért. A kihívó 35 esztendős, tíz évvel idősebb ellenfelénél – és ellentétben Garciával, ő kikapott Khantól. Azóta egy meccse volt, legyőzte az amerikai Vernon Parist. Jó bokszoló, de már túl pályafutása zenitjén. Azt azért tudja, hogyan kell show-t csinálni: Angel Garcia, a bokszoló édesapja megjegyezte, nem utál senkit, csak az arrogáns embereket, márpedig Judah szerinte arrogáns, sőt ostoba. Azt is hozzátette, Judah átlagos bunyós, fia négy-öt menet alatt megeszi, erre az érintett azt mondta. „Kettőt ütök egy csapásra. Szívem szerint az öreget verném meg, de az tiszteletlenség lenne. Leverem a fiát, és nézem, hogy apja hogyan szedi össze. Nekem ez lesz az elégtétel” – mondta Zab Judah.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik