Profi ökölvívás: Nekem mindenem a boksz - Erdei Zsolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 11:08
Erdei Zsolt profi ökölvívó kedden hivatalosan, nemzetközi sajtótájékoztató keretein belül is bemutatkozott Monte-Carlóban. Az egymillió dolláros gála résztvevői egy nívós rendezvényen gyűltek össze a Casino De Monaco impozáns falai között, hogy hivatalosan is bemutatkozzanak a média számára.

Madár arra az elhangzott kérdésre, hogy milyen céllal tért vissza ennyi kihagyás után a kötelek közé, határozottan azt felelte: „Nekem mindenem a boksz, és nagyon vártam már, hogy újra kötelek közé léphessek. Célom, hogy megnyerjem a meccset, és a saját súlycsoportomban újra a világ legjobbja lehessek”.

„Ismerem Erdeit, mindent tudok róla. Voltak már erős ellenfeleim, így állok elébe a szombati mérkőzésnek” – nyilatkozta szűkszavúan a sajtótájékoztatón Madár ellenfele, Gyenyisz Gracsov.

A sajtótájékoztatón mindegyik mérkőzés érintettjei pár-pár mondatban reagáltak a hozzájuk intézett kérdésekre, majd állófogadással zárták az első hivatalos gálaeseményt, amely szerdán nyilvános edzéssel folytatódik.

A magyar öklöző profiként eddig 33 mérkőzést vívott, s valamennyit megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val. Legutóbb 2011 júniusában lépett szorítóba, akkor a hatodik menetben kiütötte Byron Mitchellt. 1982-es születésű orosz riválisa a hivatásosok táborában 14-szer bokszolt eddig, egy-egy döntetlen és vereség mellett 12 meccsén győzött, nyolc alkalommal KO-val.

A monte-carlói négyes tornán a másik „elődöntőben” a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két győztes július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon 60:40 százalékos arányban osztoznak.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik