Ökölvívás: Balzsay golfütővel kergette el a betörőket

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 15:46
Megdöbbentő kaland részese volt Balzsay Károly. A Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) korábbi nagyközépsúlyú profi bokszvilágbajnokának a családját kellett megvédenie – számolt be róla a Blikk.

Vasárnap éjjel betörők feltörték és kipakolták a kertben álló autóját, majd a kétszintes soroksári családi házba is megkíséreltek behatolni úgy, hogy az ökölvívó felesége és két kislányuk is otthon volt. A kesztyűtartóban talált irodakulccsal próbáltak bejutni a lakásba.

„A nappaliban néztük a televíziót, a lányok néhány perce aludtak el mellettünk, amikor hallottam, hogy valaki matat a bejárati ajtó zárjával és a kilincset nyomkodja” – elevenítette fel az emlékeket a Blikknek Balzsay, aki nem teketóriázott, rajta ütött a betolakodókon.

„Felcsaptam a villanyt, felkaptam az ajándékba kapott golfütőmet, és ahogy voltam, alsógatyában, mezítláb rájuk rontottam. Borzasztó ideges lettem, mert látniuk kellett, hogy otthon vagyunk, hiszen világított a tévé, mégis be akartak jönni.”

A két betörő a támadó láttán menekülőre fogta, a kerítésen átvetve magukat elmenekültek. Balzsay értesítette a rendőrséget, az egyik elkövetőt még azon melegében elfogták – mint kiderült, kés volt nála, így még nagyobb baj is történhetett volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik