Erdei Zsolt egy félnehézsúlyú tornán térhet vissza

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 08:57
null
Erdei Zsoltra húzós erőpróba várhat tavasszal (Fotó: archív)
A boxingscene.com információi szerint márciusban, egy négyes félnehézsúlyú torna keretében léphet legközelebb ringbe Erdei Zsolt (33-0, 18), korábbi félnehézsúlyú világbajnokunk. Első ellenfele az orosz Dmitrij Szuhockij (19-2, 14) lenne.

A boxingscene.com információi szerint Eredi Zsolt egy a jövő év elejére tervezett, kétállomásos európai négyes torna keretében léphet ringbe.

A korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett magyar ökölvívó első ellenfele a korábban inkább csak hazájában bokszoló, 19 győzelme mellett két vereséget számláló Dmitrij Szuhockij lenne. A most 31 éves orosz 2009-ben kikapott Erdei akkori klubtársától, Jürgen Brähmertől, aki szinte „ajándékba" kapta meg a magyar WBO övét, miután az Universum nem akarta összeereszteni két versenyzőjét, és erdeit inkább cirkálósúlyban bokszoltatta.

A másik ágon az amerikai, eddig még veretlen, de korábban félnehézsúlyban nem csak, egy súlycsoporttal lejjebb, nagyközépben bokszoló Edwin Rodriguez (22–0, 15) találkozhat a francia Jean Paul Mendyvel. Utóbbi is nagyközépsúlyban bokszolt korábban, korábban már részt vett hasonló tornán. Leghíresebb ellenfele az IBF nagyközépsúlyú román klasszisa, Lucian Bute volt, akitől 2011-ben KO-vereséget szenvedett.

A tervek szerint tornát a Lou DiBellával – aki egyben Erdei és Rodriguez promótere is – jó kapcsolatokat ápoló Showtime televízió fogja közvetíteni. Az első kört márciusban rendeznék, a döntőt júniusban, Monacóban.

A jövő májusban már 39. születésnapját ünneplő Erdei 2011. június 5. után, az amerikai Byron Mitchell-lel szemben aratott TKO-győzelmet követően léphetne ismét ringbe Szuhockij ellen.

Jürgen Brähmer győzelme Dmitrij Szuhockij ellen

Jean Paul Mendy KO-veresége

Dmitrij Szuhockij győzelme Pablo Nievas ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik