Danny Garciának púp a hátán a meccs

Vágólapra másolva!
2012.10.20. 21:05
null
Danny Garcia ismét győzelemre tör
A Bokszvilágtanács (WBC) közleménye után minden akadály elhárult a mérkőzés elől, így a pozitív mintát (is) adó Erik Morales ringbe léphet New Yorkban.

Így ha nem is feltétlenül kétesélyes, de roppant érdekes mérkőzést rendeznek Brooklynban. A kisváltósúlyban Danny Garcia (24–0–0, 15) és Erik Morales (52–8–0, 36) csap össze, a tét a Bokszvilágtanács világbajnoki öve és a Bokszvilágszövetség (WBA) Szuperbajnoki címe.

SE ÍGY, SE ÚGY NEM JÓ
Rácz Félix szerint Garcia fiatalsága, ereje döntő, de lélektanilag nem szerencsés a helyzete. – Ha bejön a papírforma, s győz, azt hallgathatja, még jó, hogy legyőzte ezt az öreg embert. Ha viszont kikap, az törés a karrierjében, nem beszélve arról, hogy akkor azt vágják a fejéhez, ha ezt a vén trottyost sem tudja legyőzni, akkor mit akar. Szóval, ebből a párosításból nem tud jól kijönni – mondta a menedzser.

Amikor Garcia júliusban Amir Khant legyőzte, megnyílt előtte a lehetőség, hogy még nagyobb meccseken bokszolhasson. Ám ezt megelőzően a mexikói legenda, Erik Morales volt az ellenfele, legyőzésével lett Garcia világbajnok. A márciusi összecsapás előtt Morales – aki két és féléves szünet után 2010-ben tért vissza a ringbe – nem tudta hozni a súlyát, így eleve vesztett, ám annak ellenére nem bokszolt rosszul, hogy a 11. menetben padlót fogott. (Egyébként a mexikói legendával majdnem megesett ismét a csúfság, hogy nem hozza a súlyát, de végül sikerrel mérlegelt.)

A 36 esztendős Morales még mindig életveszélyes ellenfél. Ellentmondásos helyzet, mert nem ő az esélyese az összecsapásnak, ám azt sem lehet mondani, hogy fikarcnyi sansza sincs. Garcia pedig Morales és Khan legyőzését követően nyilván nem arra vágyott, hogy ismét a veterán kerüljön a színe elé. Első meccsük végigment, s ugyan Garciának jól jönne egy látványos siker, látszólag óvatos.

KIÁLLT A WBC A MEXIKÓI MELLETT
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) jelezte, Erik Morales vérmintájából vett A- és B-minta is pozitív eredményt hozott. A bunyós szervezetében clenbuterolt – zsírégető hatása mellett növeli az állóképességet is – mutattak ki, de az október 17-én leadott minta már nem jelezte a szert. A WBC egyébként korábban közleményben tudatta, hogy a mexikói bokszoló nem vétett a szabályaik ellen, így figyelmen kívül hagyják az USADA által elvégzett vizsgálatokat.

„Nehéz meccsre számítok. Örülnék, ha megállíthatnám, de tizenkét menetre készülök. Amikor először összecsaptunk, először bunyóztam vébécímért, ráadásul egy legenda állt velem szemben – mondta a világbajnok, s azért megjegyezte. – Azért örülnék, ha nem lenne gond a mérlegelésen.”

A világbajnok papája s egyben edzője, Angel Garcia már kevésbé volt udvarias. – Danny számára Morales túl lassú. A fiam sokkal jobban élvezte a Khan elleni meccset. Azt mondom, öt menet alatt végez Moralesszel. A srác nem szokott jósolni, de amikor öt menetet mondtam, ő azt mondta, elég lesz négy is.”

Tény, a 24 éves amerikai az esélyesebb, a világranglistán második, Morales csupán 32.

„El Terrible” az első meccsük után szó szerint ezt mondta. „A stílusa gondokat okozott nekem. Úgy tűnik, ma este a korom elbánt velem.” Nos, azóta nem lett fiatalabb, igaz, első mérkőzésük előtt epeproblémák miatt hosszú időt ki kellett hagynia. – Jobb formában állok ki, mint előzőleg. Főleg a kondim és a gyorsaságom fejlesztettem. Danny viszont ugyanazt fogja nyújtani, nem fejlődött semmit – véli Morales, aki azt sem titkolja, ha kikap, végleg befejezi a bunyót. A doppinggyanúról is szót ejtett: szerinte egy Mexikóban fogyasztott étel tartalmazhatta a szert, ami a mintában talált kis mennyiséget tekintve akár elképzelhető is lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik