Haye: Ez ijesztő üzenet lehetett Klicskónak

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 10:17
null
David Haye visszatért, és kiütéssel győzött Chisora felett (Fotó: Action Images)
David Haye kiütéssel legyőzte Dereck Chisorát a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) nehézsúlyú nemzetközi bajnoki címéért zajló összecsapáson, amelyet követően előbbi kijelentette: szerinte Vitalij Klicsko fél majd kiállni ellene.

A tízmenetesre tervezett találkozó a feléig jutott el, Haye ekkor küldte padlóra először Chisorát, aki ezután még folytatni tudta ugyan a küzdelmet, de miután másodszor is leütötte honfitársa, már hiába kelt fel, a mérkőzésvezető nem engedte tovább a küzdelmet. A kemény állú Chisorát korábban még leütni sem tudta senki.

KIÜTÖTTÉK A NAGYSZÁJÚ KHANT
Az amerikai Danny Garcia (24–0, 15 K. O.) kiütötte Amir Khant a Las Vegas-i profi ökölvívómeccs negyedik menetében.
Bár Amir Khan (26–3, 18) azt ígérte a kisváltósúlyú WBC/WBA-címmérkőzés előtt, hogy „hülyét fog csinálni” Garciából, ez nem igazán jött össze, mert ugyan a harmadik menetig úgy tűnt, nyerő helyzetben van, a menet végén lepadlózott, ellenfele pedig a negyedik menetben befejezte a munkát, és kiütötte.
Az eddigi WBC-vb-címvédő Garcia ezzel megszerezte a WBA vb-övét is.

A londoni Upton Parkban 30 ezer néző előtt rendezett összecsapás után Haye elmondta, remekül érezte magát a ringben. „Ez volt a legjobb atmoszféra, amelyben valaha is bokszoltam életemben. Ez volt az egyik legjobb brit bokszmeccs az elmúlt évekből. Sok kemény összecsapás volt ezelőtt is, de ma mindketten úgy mentünk ki, hogy felvállaljuk a küzdelmet mindenki szórakoztatására.”

Haye szerint formájával megijeszthette Vitalij Klicskót, aki a WBC vb-övét birtokolja, a britet meglepné, ha az ukrán kiállna ellene, a győzelemmel ugyanakkor megnyílt az út a találkozó előtt.

„Nagyon ijesztő üzenetet küldtem felé. Meglepődnék, ha Vitalij Klicsko ezek után velem akarna bunyózni. Bizonyosan megpróbál olyasvalakivel összecsapni, akiről még sohasem hallottunk korábban, aztán visszavonul, hogy politikus legyen” – mondta nagy mellénnyel Haye.

Mint emlékezetes, tavaly júliusban Haye pontozásos vereséget szenvedett Vladimir Klicskótól, aztán rögvest bejelentette visszavonulását, majd a Vitalj Klicsko–Chisora meccset követő sajtótájékoztatón összebalhézott honfitársával, aminek folyománya lett a mostani összecsapás.

VÉGE AZ ELLENSÉGESKEDÉSNEK, HAYE TISZTELI CHISORÁT

„A Münchenben történteket most megfelelően lezártuk. Sokan azt mondják, azok az események befeketítették az ökölvívást, a nézők viszont mosolyogva távoztak, és ez számít, a fekete szín pedig kivilágosodott. Bármi gondom is volt Dereckkel a meccs előtt, ennek részemről vége, és remélem, kölcsönös a dolog. Miután harcoltunk egymással, már tiszteletet érzek iránta. Tisztelem az ökölvívó képességeit, nem hittem, hogy ennyire jó lehet, mint amit szombat este mutatott. Ha olyan formában bokszolok ellene, mint Ruiz ellen, jó eséllyel veszítek. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól ment minden a mérkőzéssel kapcsolatban. A negatív kritikákat pedig megehetik az alkotóik” – mondta David Haye.

„A balhénak részemről is vége, innentől bármikor ehetünk egy étteremben, vagy bulizhatunk egy helyen. Nagy meccs volt és mindent elrendeztünk. Élveztem az egész mérkőzést, mindketten harcolni akartunk, csak hát én húztam a rövidebbet” – nyilatkozta Dereck Chisora.

A találkozóhoz kapcsolódik, hogy a két fél a meccs előtt kötött egy 20 ezer dolláros fogadást, amelynek értelmében a vesztes fél – tehát Chisora – a pénzdíjából az említett összeget az Afro-Karibi Leukémia Alapítványnak ajánlja fel.

www.profiboksz.hu

DAVID HAYE–DERECK CHISORA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik