Danny Green ismét nagy skalpra vadászik

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2011.07.20. 08:39
null
Danny Green ismét győzelmet ünnepelne
Helyi idő szerint szerda este Sydneyben csap össze a hazaiak kedvence, Danny Green, ellenfele nem más, mint Antonio Tarver, a mérkőzést a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) cirkálósúlyú világbajnoki címéért vívják.

Danny Green ( 31–3–0, 27 K. O.–T. K. O.) átvitt értelemben amolyan „evergreen" lehet az ötödik földrészen, ha már most nem az. 2009 decemberében Roy Jonest győzte le, az első menetben elsöpörte a világhírű bunyóst. A sors megadta neki, hogy a Roy Jonest kétszer szintén legyőző Antonio Tarver (28–6–0, 19) skalpját is megszerezze.

A 38 éves Green 80 százalékos K. O.-mutatója tiszteletet parancsol, amúgy Ausztráliában az egyik legnépszerűbb sportoló. Tíz éve profi, nagyközépsúlytól vándorolt a cirkálósúlyig, Jonest már az utóbbi kategóriában győzte le. A boxrec.com ranglistáján a 3. helyen álló bunyós mérkőzései túlnyomó többségét az ötödik földrészen vívta. A 42 esztendős Tarver a 7., nem csak a kora miatt számít rutinosabbnak, noha legutóbb a dominikai Nagy Aguilera ellen mérkőzött, korábban Jones mellett Dawsonnal, Woodsszal, Hopkinsszal, Glen Johnsonnal is összecsapott.

„A címvédőn van a nyomás, mert otthon bokszol szurkolói előtt. Nem félek Danny ütéseitől, viszont ha én eltalálom, közel a vég – nyilatkozta az amerikai kihívó. – Ha azt gondolták azért választanak ellenfélnek, mert már öreg vagyok, nagyot tévedtek: a győzelmi ösztön még nem hunyt ki belőlem."

A címvédő elismeréssel szól Tarverről: „Bokszolóként a legnagyobb kihívás előtt állok. Tarver négy alkalommal is megszerezte a vb-övet. Más kérdés, amint megszólal a gong, mindez nem fog zavarni, sőt! Meg kell őt törnöm, de erre képesnek érzem magam – mondta Green a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik