Khan Barrera ellen bizonyította: képes a nagy feladatokra

Vágólapra másolva!
2009.03.15. 13:45
Arthur Abraham pontozással múlta felül az amerikai Lajuan Simont, s ezzel kilencedik alkalommal védte meg az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) középsúlyú világbajnoki címét. A kiütés viszont elmaradt. A szombat este másik nagy érdeklődéssel kísért összecsapásán, noha Amir Khan technikai döntéssel érte el a győzelmét Marco Antonio Barrera felett, nincs értelme a feltételezéseknek, hogy mi lett volna, ha végigmegy a 12 menet…
A véres párharcot Khan (háttal) nyerte meg
Fotó: Reuters
A véres párharcot Khan (háttal) nyerte meg
A véres párharcot Khan (háttal) nyerte meg
Fotó: Reuters
A véres párharcot Khan (háttal) nyerte meg

Frank Warren menedzser kockáztatott, s a 20 ezres manchesteri szurkolótábor láthatta, Khan nagyon a topon volt: bár Barrera sérülése miatt „csak” technikai döntéssel szerezte meg a huszadik győzelmét, több volt a kezében.

„Könnyednek éreztem magam, sikerült egyenesekkel elkapnom Barrerát. Azt hiszem, eggyel nagyobb sebességi fokozatban bokszoltam, mint ő, s ettől mentálisan is erős voltam – nyilatkozta a győztes, aki az első menetben egy vétlen összefejelés során csúnya sérülést okozott Barrera homlokán.

„Régebben elkövettem néhány hibát, de a jövőben ez már nem így lesz” – tette hozzá magabiztosan Khan, s ami azt illeti, már szombat este Manchesterben sem hibázott.

„Nagy volt a tét a számára, de mindig is tudtam, hogy képes elviselni a rá nehezedő nyomást, fel tud nőni a feladatokhoz” – vélekedett Frank Warren, a pakisztáni származású brit bunyós menedzsere.

ARTHUR KIRÁLY CSAK PONTOZÁSSAL NYERT

A Kielben 7000 néző előtt rendezett találkozón a címvédő Abraham veretlen maradt, ellenfele, az amerikai Simon viszont elvesztette a veretlenségét. A pontozásos győzelem (118:109. 117:110, 117:110) meggyőző volt, a kihívó a 3. menetben padlóra került, ám Abraham nem tudta lefiniselni.
„Nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel. Úgy éreztem, megfogtam, de nem sikerült kiütnöm, pedig szerettem volna – mondta győzelme után a világbajnok.
„Abraham jól bokszolt, kemény csata volt” – nyilatkozta a vártnál talán nagyobb ellenállást kifejtő Simon.
Uli Wegner, a címvédő edzője nem volt elégedetlen: „Arthur az egész fegyvertárát felvonultatta. Mi készülünk tovább, a menedzsment dolga pedig az, hogy Amerikában kössön le meccseket” – üzent „főnökének”, Wilfried Sauerland promóternek a tréner.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik