A Fehér Oroszlán kész nekiugrani az IBF-világbajnok Klicskónak

Vágólapra másolva!
2008.07.20. 11:19
Az orosz Alekszandr Povetkin a negyedik menetben technikai K. O.-val győzött az amerikai Taurus Sykes ellen a német Sauerland-istálló oroszországi gáláján. Jöhet Vladimir Klicsko, az IBF nehézsúlyú világbajnoki címéért!
Povetkin (balra) könnyedén győzött Sykes ellen
Fotó: Action Images
Povetkin (balra) könnyedén győzött Sykes ellen
Povetkin (balra) könnyedén győzött Sykes ellen
Fotó: Action Images
Povetkin (balra) könnyedén győzött Sykes ellen

Csehovban, a hazai ringben 4000 néző előtt bokszoló Povetkint (16–0–0, 12 K. O.–T. K. O.), vagy ahogyan egyre inkább a szakma emlegeti, a Fehér Oroszlánt nem állította nehéz feladat elé Sykes (25–5–1, 7).

Az amerikai végig alibizett, fogásban keresett menedéket, egyértelműen tartott Povetkintől, aki az első menetben lassan melegedett bele, de a másodikban már padlóra küldte ellenfelét –igaz, Alekszandr Kalinkin mérkőzésvezető nem látott okot a számolásra.

Sykes a harmadik menetben is lement, a negyedikben pedig egy hasonló szituációt követően már számolt rá Kalinkin, s be is szüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

Ezzel a lépéssel Povetkin gyakorlatilag a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) világbajnoka, az ukrán Vladimir Klicsko hivatalos kihívója lett (a meccs előtt is az volt, de egy vereség rontott volna az ázsióján).

„Az egész világ ezt az összecsapást akarja látni” – nyilatkozta a győztes. – Először tárgyalni kell, de ha minden a helyén lesz, jöhet a bunyó. Nagyon csalódott lennék, ha Klicsko kitérne előlem.”

Povetkin mérlege imponáló: veretlen, meccsei 75 százalékában idő előtt végzett ellenfeleivel!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik