Vladimir Klicsko megvédte világbajnoki öveit a hamburgi ringben

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 13:18
Vladimir Klicsko a hamburgi Color Line Arenában a 11. menetben kiütötte kihívóját, az amerikai Tony Thompsont, ezzel megvédte az IBF, a WBO és az IBO világbajnoki címeit.
Vlagyimir Klicsko (jobbra) többször betalált Tony Thompsonnak
Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach
Vlagyimir Klicsko (jobbra) többször betalált Tony Thompsonnak
Vlagyimir Klicsko (jobbra) többször betalált Tony Thompsonnak
Fotó: Reuters/Kai Pfaffenbach
Vlagyimir Klicsko (jobbra) többször betalált Tony Thompsonnak

Az ukrán világbajnok tehát sikeresen tért vissza Németországba, korábbi szűkebb pátriájába. Az Arena 15 ezres közönsége egyértelműen támogatta, a látott bunyóról annyit, Vladimir Klicsko (51–3–0, 45 K. O.–T. K. O.) jobban bokszolt, mint amikor még az Universum bunyósaként lépett a ringbe, de nem kápráztatta el a közönséget.

Tony Thompson (31–2–0, 19) csupán két centivel alacsonyabb az ukránnál, de Klicskónak inkább a kihívó fordított alapállása okozott gondot. Nehezen melegedett bele, aztán a második menetben mindkettőjüknek felrepedt a jobb szemhéja. Klicsko a találkozó közepére lendült bele igazán, néhány jobbegyenese ült, de nem tudta megszorítani Thompsont, igaz, az amerikai sem villogott.

A 10. menetben az ukrán padlóra vitte ellenfelét, de ezért csak a birkózásban jár pont… A 11. menetben, némileg váratlanul, Klicsko egy jobbegyenessel olyannyira megrendítette a kihívót, hogy Joe Cortez mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet. Talán nem volt megrendítő ütés, az amerikai inkább lelkileg sokallt be attól, hogy egyre távolabb került tőle a győzelem.

„Nem találtam a ritmust, de aztán belejöttem – értékelte teljesítményét a világbajnok. – Bal kézzel nem ment a bunyó, ezért kénytelen voltam jobbal ütni. Ha az A-terv nem jön be, be kell vetni a B-variánst” – mondta Klicsko, aki hozzátette, külön motivációt ad neki, hogy három szervezet világbajnoka is.

Edzője, Emanuel Steward így vélekedett: „Azt mondtam, Thompson egyik legnehezebb ellenfele lehet Vlagyimirnak, szerencsére nem volt olyan gyors, mint azt gondoltuk.” Az viszont tény: amióta Klicsko Stewarddal dolgozik, jobban, nagyobb önbizalommal, taktikusabban bokszol, más kérdés, hogy a lehetőségek határán belül.

„Nagyon-nagyon elfáradtam, de a legfőbb bajom, hogy el vagyok keseredve” – nyilatkozta Thompson.

Ha minden igaz, az ukrán következő ellenfele az orosz Alekszandr Povetkin lehet, talán még ebben az évben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik