Szántó Imre szerint „Pimpa” Pekingre még jobb formában lesz

Vágólapra másolva!
2008.04.11. 18:38
A 48 kilógrammban szereplő Bedák Pál az athéni kvótaszerző ökölvívótornán megnyerte elődöntőjét, s ezzel kvalifikálta magát a pekingi olimpiára. A Pimpa becenévre hallgató bokszoló edzője, Szántó Imre az összecsapást követően nyilatkozott az NSO-nak.
Bedák Pál kiharcolta az olimpiai szereplés jogát
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Bedák Pál kiharcolta az olimpiai szereplés jogát
Bedák Pál kiharcolta az olimpiai szereplés jogát
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Bedák Pál kiharcolta az olimpiai szereplés jogát
„Izgalmas jó meccs volt, melyet Pali végig kézben tudott tartani – nyilatkozta Szántó Imre, miután tanítványa 12–3 arányban diadalmaskodott az athéni olimpiai kvalifikációs torna elődöntőjében a török Pehlivan Ferhat ellen. Nagy volt a tét, de ez nem hatott bénítólag Pimpára, így érvényesíteni tudta a papírformát.”

A világbajnoki ezüstérmes ökölvívó edzője elmondta, hogy a szombati döntőben egy spanyol bokszoló, José Nieves vár Bedákra, és bár az olimpiai kvóta már zsebben van, nagyon jó ajánlólevél lenne Peking előtt egy tornagyőzelem.

„Ismerjük a spanyol fiút, mert az Európai Unió bajnokságában egyszer már legyőzte őt Pali. Mivel az olimpián is összekerülhetnek, mindenképp jó lenne ha most győzni tudna Pimpa, mert az lélektanilag sokat jelentene egy esetleges pekingi meccs előtt” – fogalmazott Szántó Imre.

A szakvezető véleménye szerint Bedák még nincs csúcsformában, és az olimpiára a mostaninál még sokkal jobb állapotba is kerülhet, ezért bizakodva várják a nyári játékokat.

Pekingben Magyarországot öt ökölvívó képviseli majd. A 48 kilógrammos Bedák Pál mellett Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Szellő Imre (81 kg) utazhat a kínai fővárosba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik