Tyson: három év felfüggesztett és közmunka a korábbi bajnoknak

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 19:48
Mike Tysont, a korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot három év próbaidőre ítélte az egyesült államokbeli Maricopa Megyei Legfelsőbb Bíróság. Tavaly decemberben kábítószeres befolyásáltság alatt vezette autóját és kokaint is találtak csomagjai között.
Tysonnak (jobbra) egy nap börtön már meg sem kottyanhat
Reuters
Tysonnak (jobbra) egy nap börtön már meg sem kottyanhat
Tysonnak (jobbra) egy nap börtön már meg sem kottyanhat
Reuters
Tysonnak (jobbra) egy nap börtön már meg sem kottyanhat

A 41 éves volt öklöző tavaly december 29-én épphogy távozott egy nightclubból az Arizona állambeli Scottsdale-ben, amikor fekete BMW-jével majdnem egy sheriff járművébe ütközött. Tysont ezután igazoltatták, és 2,16 gramm kokaint találtak nála. Ezután szervezetében marihuána nyomait is felfedezték.

Tyson egyébként beismerte bűnösségét, sőt, azóta elvonókúrán is részt vett, amit a bíróság is értékelt az ítélet kiszabásánál. A végső döntés értelmében Tysonnak egy napot börtönben kell töltenie, emellett pedig további három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az egykori bajnoknak ráadásul 360 órában közmunkát kell végeznie.

Iron Mike nem először került szembe a törvénnyel: korábban három év tényleges szabadságvesztésre ítélték nemi erőszak vádja miatt, amit Tyson le is ült.

Tyson szorítóbeli pályafutásának legemlékezetesebb pillanata is egy botrányos történet: 1997-ben az Evander Holyfield elleni las vegas-i csata egyik pillanatában nemes egyszerűséggel leharapott egy darabot riválisa füléből, amiért egy évre eltiltották az öklözéstől.

Tyson pályafutása során mindössze hatszor szenvedett vereséget, ötvenszer győzött, ebből negyvennégy összecsapást kiüttéssel nyert meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik