Szántó: fejben kész a csapat

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2002.07.01. 20:16
Címkék
Különösebb kérdőjelek nincsenek, Szántó Imre szövetségi kapitány fejében már összeállt, hogy kik is képviselik Magyarországot a jövő hét végétől Európa határán, a permi férfi Európa-bajnokságon. Az már régóta bizonyos, hogy az erősen lyukas negyvennyolc kilóban nem utazik magyar bunyós, és az is eléggé egyértelmű volt, hogy a fennmaradó tizenegyben igen.
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
Szántó Imre már döntött az Eb-csapatról
A névsor még nem hivatalos, ám hacsak nem dől rá a tatai edzőtábor épülete az öklözőkre, a Ráth Miklós (51 kg), Bedák Zsolt (54 kg), Farkas György (57 kg), Káté Gyula (60 kg), Maczik Róbert (63.5 kg), Balog Vilmos (67 kg), Nagy József (71 kg), Balzsay Károly (75 kg), Szűcs István (81 kg), Garai Emil (91 kg), Kurtucz Csaba (+91 kg) összeállítású együttes utazik az Uralba.
Mégpedig a hírek szerint nem a moszkvai Seremetyevo érintésével, hanem Frankfurton keresztül, ahonnan – láss csodát, világ! – közvetlen Lufthansa-járat repül Permbe.
Szántó hisz abban, hogy az Európa-bajnokságokon hagyományosan jól szereplő magyarok 2002-ben sem szakítják meg remek sorozatukat. Hogy mást ne mondjunk, a legutóbbi három Eb-ről összesen 3 arany-, 1 ezüst- és 7 bronzéremmel térhettek haza a fiúk. Az idén annyi újdonsággal feltétlenül szolgál a verseny, hogy az 1998-as minszkivel és a 2000-es tampereivel ellentétben nem előzte meg kvalifikáció, igaz, Permbe feltehetően csak az zarándokol el, akinek komoly szándékai vannak a szorítóban.
A mieinknek bizonyosan, ezt jelzi a kis híján teljes utazó csapat is. Szántó a legtovább pehelysúlyban (57 kg) vacillált Kertész Henrik és Farkas György között, végül a rutinosabb, két éve bronzérmes Farkasra esett a választása. Szűcs István és Hidvégi György jóvoltából félnehézsúlyban (81 kg) volt még igazán minőségi rivalizálás, ám Szűcs fellépését igazából senki sem kérdőjelezte meg.
Hogy a július 12-től 21-ig tartó kontinensviadal után se hallatszódjanak kétkedő hangok, arról már a permi szorítóban tehetnek Balzsayék.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik