Vízilabda MK: Varga Tamás jogosulatlanul játszott, a Debrecen kiesett

Vágólapra másolva!
2011.09.22. 13:49
null
Varga Tamás előző idényben elkövetett hibájáért még a most indulóban is bűnhődnie kellett<br />(Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Címkék
Varga Tamás jogosulatlan szerepeltetése miatt a Magyar Vízilabda-szövetség versenybíró-bizottsága megváltoztatta a Debrecen–BVSC Magyar Kupa-mérkőzés végeredményét, aminek következményeként a hajdúsági csapat búcsúzott a további küzdelmektől.

Az MVLSZ vb kivizsgálta a 2011. szeptember 17-18-án Debrecenben megrendezett Theodora Férfi Magyar Kupa-mérkőzések körülményeit, és a mai napon az alábbi határozatot hozta:

A versenybíró bizottság a 8–5-ös eredménnyel végződött Debrecen Fujitsu–BVSC-Zugló mérkőzés eredményét megsemmisíti, és a mérkőzést a BVSC-Zugló csapata javára 5–0-s gólkülönbséggel igazolja.

A mérkőzés eredményének megsemmisítése nyomán a Theodora Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében a BVSC-Zugló csapata játszhat, a Debrecen Fujitsu csapata a Theodora Férfi Magyar Kupa további küzdelmeiből kiesett.

A vb a mérkőzés jegyzőkönyvébe beírt csapatvezető, Plézer János ellen fegyelmi eljárást kezdeményez.

I N D O K O L Á S

A vb megállapította, hogy a Debrecen Fujitsu csapatának játékosa, Varga Tamás, 2011. május 11-én (az FTC–Szolnok OB I-es mérkőzésen) brutalitásért kiállításra került, így automatikusan három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amely az MVLSZ honlapjára az eseményt követően felkerült a versenyszabályzat 16. pontja szerint.

A három mérkőzésből a játékos 2011. május 14-én, és május 17-én kettőt letöltött, az eltiltásából így egy mérkőzés maradt, amelyet már a 2011–2012-es új szezonban, a játékos új egyesületében, a Theodora Férfi Magyar Kupa első mérkőzésén kellett volna letöltenie.

A fentiek alapján a 2011. szeptember 17. napján megtartott Debrecen Fujitsu–BVSC–Zugló mérkőzésen Varga Tamás jogosulatlanul játszott.

A Debrecen csapatvezetője súlyos hibát követett el, amikor nem ellenőrizte a szerepeltetni kívánt játékosai játékjogát az adott mérkőzésre.

(A versenyszabályzat alkalmazott szakaszai: 79., 164., 166., és a 176. pont).

Jelen határozat ellen fellebbezésre a határozat kézhez vételétől számított 3 napon belül van lehetőség az MVLSZ Fellebbviteli Bizottságánál.

Budapest, 2011. szeptember 21.

dr. Gál András
vb-elnök

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik