Videoton: szerdán már edzhet, aki akar; edzőtábor Spanyolországban vagy Portugáliában

Vágólapra másolva!
2011.01.02. 12:49
Címkék
Fakultatív edzésekkel kezdi meg az esztendőt a labdarúgó NB I listavezetője: Mezey György szerdától külön tréningeket tart azoknak a játékosoknak, akik a január 10-i rajt előtt mozgáshiánnyal küszködnek. Az aranyra hajtó Videoton február elején Spanyolországban vagy Portugáliában edzőtáborozik.

Hogy a játékosok tökéletes állapotban vágjanak neki a február 26-án kezdődő idénynek, Mezey György már szerdától a pályára várja a labdarúgókat. „Noha hivatalosan csak január tizedikén kezdjük a felkészülést, szerdától már várom azokat a játékosokat, akik mozogni szeretnének – mondta az év első napján Mezey György. – Fakultatív jelleggel edzünk: aki itt van a városban, és úgy érzi, kicsit tréningezni szeretne, örömmel látom a pályán."

A tizedikei kezdet mellett azonban egyelőre vannak bizonytalanságok is a csapat felkészülésében: noha az eredeti tervek szerint egy hetet Mátraházán készülne az együttes, könnyen lehet, hogy az időjárás keresztülhúzza a számításokat, és más helyszín után kell nézniük a vezetőknek. Egy hétig kemény tréningeket tartana a szakmai stáb a labdarúgóknak – igazi kiképzőtábornak ígérkezik ez a néhány nap –, ám ha nagy mennyiségű hó akadályozza a munkát, akkor inkább máshol készül majd a csapat ezekben a napokban. Az itthoni gyakorlások után aztán január 30. és február 10. között külföldön edzőtáborozik a Videoton – az együttes nyugat felé veszi az irányt, és Spanyolországba vagy Portugáliába utazik.

„Szerdáig döntünk ezekben a kérdésekben, szeretném, ha minél hamarabb végleges lenne a csapat programja – utalt a hét eleji teendőkre Mezey György. – Tavaly ilyenkor Törökországban táboroztunk, most más lehetőségeink adódtak, Portugáliába, vagy Spanyolországba utazunk. Abban az időszakban sok német együttes készül arrafelé, s négy edzőmérkőzést szeretnénk játszani, majd ha onnan hazatérünk, már csak néhány napunk marad, hiszen február tizenhatodikán Ligakupa-mérkőzésünk lesz."

A klub elöljáróinak is akad teendőjük ezekben a napokban: a játékosokkal egyenként kell leülniük, hiszen az új adótörvények miatt minden labdarúgó szerződését újra kell tárgyalni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik