Vb 2010: Örülnék, ha a spanyolok nyernének - Johan Cruyff

Vágólapra másolva!
2010.07.09. 10:25
null
Cruyff egy spanyol siker esetén sem szomorkodna (Fotó: Action Images)
A korábbi aranylabdás holland támadó, Johan Cruyff elmondása szerint örülne, ha a spanyolok sikerével érne véget a Hollandia elleni labdarúgó-világbajnoki finálé – idézi a játékost a brit The First Post.

„Örülnék, ha megnyernék a világbajnokságot” – válaszolta Johan Cruyff a spanyol válogatott esetleges sikerét firtató kérdésre.

„Ha olyan támadó futballt játszol, mint Spanyolország, akkor sokkal több az esélyed nyerni. Egy ilyen együttes ellen ha kontrákra rendezkedsz be, megérdemled, hogy szenvedj. Amikor ránézel a spanyolok játékára, látod a Barcelona középpályásait, Xavit, Iniestát, Busquetset és Pedrót, olyan játékosokat, akik mind akarják a labdát, és akik nagy nyomást fejtenek ki, hogy megszerezzék azt” – folytatta a katalán nagyvárosban élő Cruyff.

„Tudom, hogy Hollandiában mindenki Németországot akarta ellenfélnek a döntőben, mert tartanak tőle, hogy a spanyolok az egész mérkőzésen birtokolják majd a labdát. Az egyetlen esélye a válogatottnak, ha Spanyolország kihagyja a lehetőségeit” – zárta mondandóját a holland szakember.

A döntőt vasárnap 20.30-kor a johannesburgi Soccer City Stadionban vívja Hollandia és Spanyolország. A bronzmérkőzésen egy nappal korábban Németország és Uruguay csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik