Vancouver 2010: az amerikai Wescott megvédte a címét a hódeszkások között

Vágólapra másolva!
2010.02.16. 00:23
null
Az amerikai Seth Wescott maga mögé utasította a mezőnyt (Fotó: Reuters)
Címkék
A hódeszkások is megkezdték a küzdelmeket a téli olimpián, hétfőn a férfiak krossz szakágában mérték össze tudásukat a versenyzők. Az aranyérmet a címvédő amerikai Seth Wescott nyerte a kanadai Mike Robertson és a francia Tony Ramoin előtt.

A selejtezőben az ausztrál Pullin volt a leggyorsabb, az amerikai Watanabe és a kanadai Robertson előtt. Persze más, amikor a versenyző egyedül mehet végig a pályán, mint amikor hárman is ott vannak vele együtt: az ausztrál mindjárt a nyolcaddöntőben elesett, és ezzel el is búcsúzott a további küzdelmektől.

Hasonlóan járt a negyedik idővel kvalifikáló és az egyik favoritnak számító francia Xavier de Le Rue és öccse, a torinói bronzérmes Paul-Henri is, míg Watanabe egyszerűen csak harmadik lett futamában, s így esett ki.

Nem így honfitársa, a címvédő Seth Wescott, aki a negyeddöntőjét is magabiztosan nyerte. A nyolc közé végül két-két amerikai, kanadai, osztrák és egy-egy német, illetve francia versenyző került, ám utóbbi nem a szakági világkupa-címvédő Vaultier volt, hanem Tony Ramoin, aki éppen honfitársát ütötte el a továbbjutástól.

Wescotték az elődöntőben is megállíthatatlanok voltak, a két amerikai ellenfele a döntőben Robertson és a már említett Ramoin lett. Hihetetlen nagy hátrányból tudott fordítani Wescott a kanadaival szemben, aki így kénytelen volt megelégedi az ezüstéremmel, míg a harmadik a francia Ramoin lett.

 VANCOUVER 2010
HÓDESZKA, FÉRFI KROSSZ
1. Seth Wescott (amerikai)
2. Mike Robertson (kanadai)
3. Tony Ramoin (francia)
4. Nate Holland (amerikai)
5. Robert Fagan (kanadai)
6. Lukas Grüner (osztrák)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik