Nemzetisport.hu 2011.03.25 22:46 Frissítve: 2015.03.25 01:04

Válogatott: Ma nagyon bejött az offenzív, labdatartó taktika - Van Marwijk

A Magyarország–Hollandia (0-4) labdarúgó Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón Bert van Marwijk holland kapitány elmondta, maximálisan megvalósították az előzetes elképzeléseiket.

 

„Tegnap azt mondtam, tiszteljük a magyarokat, de azért jöttünk, hogy győzzünk. Mi minden ellenfél ellen erre törekszünk. A játékstílusunk labdatartásra épülő, offenzív stratégia. Ez nem mindig jön be annyira, de ma nagyon bejött” – nyilatkozta Van Marwijk.

„A magyarok nem tudták ránk erőltetni az akaratukat, nem tudtak dominálni, de nekünk ez sikerült. Az volt a veszély, hogy könnyelművé válunk, de szerencsére ez nem következett be” – tette hozzá a szakember.

„A mérkőzés nagy részében élveztem, amit láttam. Úgy játszottunk, ahogy akartunk, egy idegenbeli mérkőzésen teljesen reménytelen helyzetbe hoztuk az ellenfelünket. A magyar csapat három selejtezőt megnyert egymás után, és ha egy ilyen együttest tudunk néha megalázó szituációba hozni – mert néha megalázó volt –, akkor büszkék lehetünk magunkra. Ezt akartuk, ezért jöttünk" – értékelt Van Marwijk a Voetbal Internationalnak.

Sok mindent elmond a mérkőzésről, hogy a mértékadó sportlap gyakorlatilag „pólyás riválisnak" minősítette a magyar válogatottat.

 

 

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.