Válogatott: A Hollandia elleni meccsek nem annyira meghatározók - Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2011.03.24. 13:08
Címkék
Az rnw.nl holland honlapon Dzsudzsák Balázs nyilatkozott a közelgő két Eb-selejtező kapcsán, a magyar labdarúúgó-válogatott kulcsembere a PSV légiósaként értelemszerűen naprakész a holland futballból is. Gólerős formában játszó középpályásunk reálisan tekint a közelgő mérkőzésekre, de azért utalt arra, hogy megfiatalított csapatunk az elmúlt évekhez képest jobban szerepelt eddig a selejtezőkön.

„Meg vagyunk elégedve az eddigi teljesítményünkkel. Csapatunk átlagéletkora viszont alacsony, néhányan mindössze öt-hat alkalommal játszottak a nemzeti csapatban. Hollandia ezzel szemben már most a világ egyik legjobb együttese, amelynek keretében a Barcelona, az Inter vagy éppen a Bayern légiósai is megtalálhatók” – emlékeztetett a kiindulási alapokra Dzsudzsák, aki hozzátette, „csodálatos élmény" lesz gyors egymás után kétszer is megmérkőzni egy ilyen riválissal.

Az első találkozót pénteken a Puskás-stadionban rendezik, a második összecsapásra kedden Amszterdamban kerül sor. A legutóbbi randevút a dél-afrikai vb előtt 6–1-re nyerték meg a később ezüstérmes hollandok.

„A magyar válogatott több mint húsz éve nem vett részt semmilyen nagy tornán. Időközben több szövetségi kapitány irányította az együttest, de a selejtezőket nem tudtuk sikerrel venni. Minden alkalommal azt kellett mondanunk: majd legközelebb... Most azonban összejött egy jó csapat, és pillanatnyilag a második helyen állunk az E-csoportban. Nekünk talán a Hollandia elleni meccsek nem annyira meghatározók, sokkal inkább Svédországra és Finnországra kell összpontosítanunk. Ellenük hazai pályán nagyobb lehetőségünk van a pontszerzésre.”

Dzsudzsák Eindhovenben nagy kedvencnek számít, nem úgy a rivális drukkerek körében, ráadásul a NEC-szimpatizánsok egy félreértett mutogatás után – gólja után ujját a szája elé tartva csendre intette őket – különösen megorroltak rá.

Hasonló fogadtatásra persze Amszterdamban, a nagy honi rivális Ajax otthonában is számíthat majd válogatottunk alapembere, aki szintén elhallgattatná ellendrukkereit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik