Nemzetisport.hu 2010.08.18 13:20 Frissítve: 2014.06.02 01:03

Utánpótlás: Budapesten szerepel a Barcelona és a Fulham is

Augusztus 19-21. között kerül sorra a Future Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlástorna Budapesten. A 10 éves korosztály számára rendezendő viadalon öt magyar csapat mellett hét külföldi gárda lép pályára. A meghívottak között szerepel a Barcelona, a Fulham és az Austria Wien is.

 

Az immár hagyományosnak tekinthető eseményt tavaly már Future Cup néven rendezték meg, míg korábban Dalnoki Jenő nevét viselte a rendezvény. A tornára idén is a tízéves korosztályt, vagyis a 2001-ben születetteket invitálták meg, és a versengésnek a XVI. kerületi MLTC-pálya ad otthont (1165 Budapest, Bökényföldi út 27.).

A viadalt az FC Budapest szervezi, de jelentős segítséget nyújt a XVI. kerületi önkormányzat, amelynek polgármestere, Kovács Péter elvállalta a fővédnökséget is. A torna népszerűsítésében három labdarúgó is szerepet vállalt, Szekeres Adrián (MTK) és Gulácsi Péter (Liverpool), valamint a válogatott korábbi kapusa, Sáfár Szabolcs (Austria Wien) is részt vett a hírverésben.

A viadalon 12 csapat vesz részt, és külföldről több neves egyesület korosztályos együttese is fővárosunkba látogat: a Barcelona, a Fulham, az Austria Wien, a Sigma Olomouc, a Slovan Bratislava, az FC Nitra és az MSK Zilina fogadta el a szervezők meghívását. A hét külföldi mellett öt magyar alakulat száll még harcba a végső győzelemért: az Újpest, a Győr, a Honvéd, a Kecskemét és a rendező FC Budapest korosztályos gárdája.

A csapatokat négy darab hármas csoportba osztották, az A-csoportban a Barcelona mellett az MTK és az FC Budapest kapott helyet, a B jelzésű trió az Austria Wien, a Sigma Olomouc és a Budapest Honvéd együtteséből áll, a C-csoportot a Fulham, a Nitra és a Kecskemét alkotja, míg a D-ben a Zilina mellett az Újpest és a Győri ETO szerepel. Az első csoportkört egy második követi, majd ezután kezdődik meg a kieséses szakasz. A döntőre szombaton 15.45-kor kerül sor.

www.mlsz.hu

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.