HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.10.20 17:39 Frissítve: 2014.10.10 01:30

U15-ös válogatott: a szlovákok visszavágtak a magyar csapatnak

A magyar U15-ös labdarúgó-válogatott ma délelőtt Lipóton lejátszotta második mérkőzését a szlovák korosztályos csapat ellen, amelyet 2–0-ra elveszítettek a mieink.

 

Hétfőn Szlovákiában mérkőzött meg a két csapat, akkor a mienk 3–2-es győzelemmel zárták a találkozót. A magyar szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a mai visszavágót Lipóton, remek talajú pályán, ideális körülmények között játszották le, Korolovszky György szövetségi edző a Gyollai Dániel – Fodor Zoárd, Orlik Krisztofer, Lipcsei Ádám, Dudás Richárd (Katona Máté, 69.) – Korozmán Kevin, Hursán György (Sallai Roland, 59.), Pávkovics Bence (Szalai Ádám, 69.) – Forgács Péter, Popov Patrik, Szatmári István (Tóth Gergely, 53.) összetételben szerepeltette együttesét.

A mérkőzés első húsz percében a mieink játszottak egyértelmű fölényben, több lehetőségünk is volt a vezetés megszerzésére, ám nem sikerült betalálnunk a szlovák kapuba. A félidő második felében kiegyenlítetté vált a meccs, a játékrész gól nélküli döntetlennel végződött.

A fordulás után átvették az irányítást a szlovákok, és az 57. percben egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A hajrában ismét mi birtokoltuk többet a labdát, nem jártunk messze az egyenlítéstől sem, de a találkozó utolsó pillanataiban ismét a vendégek voltak eredményesek, és végül 2–0-ra megnyerték a találkozót.

„Két nap alatt két mérkőzést játszottunk, ezt már nevezhetjük sorozatterhelésnek, ennek tudható be, hogy a meccs közepére több játékosomon is előjöttek a fáradtság jelei – fogalmazott a mérkőzés után Korolovszky György az mlsz.hu-nak. – Az ellenfél ugyanazt nyújtotta, amit az első meccsen: erőszakos, gyors játékot produkált, mi pedig a második félidőben már nehezen tudtuk tartani a lépést. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a futballistáknak több szinttel magasabb színvonalon kellett játszaniuk, mint amihez itthon hozzászoktak, a nemzetközi meccsek szintje össze sem hasonlítható a magyar bajnokikéval. A kluboknál muszáj sebességben, technikában fejleszteni a fiatalokat, mert később már nagyon nehéz lesz alkalmazkodni a jóval magasabb nemzetközi elvárásokhoz. A mai vereség ellenére jár a gratuláció a csapatnak, a játékosok mindent megtettek a jó szereplésért, és többen is meggyőző teljesítményt nyújtottak közülük.”

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.