Tour de Ski: Majdic és Kershaw sprintelt a legjobban Toblachban

Vágólapra másolva!
2011.01.05. 16:22
Címkék
A férfiaknál és a nőknél is az ötödik szakasszal folytatódott a Tour de Ski az olaszországi Toblachban. A hölgyek versenyében szlovén, míg az uraknál meglepetésre kanadai győzelem született.

A nőknél a döntőben Petra Majdic és Arianna Follis vívott hatalmas csatát a győzelemért. Ők már az előfutamokban megmutatták gyorsaságukat, mindketten megnyerték elődöntőjüket.

A finálé szenzációs versenyt hozott. A célegyenesbe a szlovén Majdic fordult elsőként, ám az olasz Follis nagy hajrával felzárkózott mellé, és a célvonalon – az óra tanúsága szerint – együtt haladtak át. A célfotó végül a szlovén javára döntött.

A férfiaknál a két nagyágyú, a norvég Peter Northug és a svájci Dario Cologna nyertek az elődöntőben, ennek ellenére nem ők, hanem Devon Kershaw lett a főszereplő a döntőben. A kanadai is a célegyenesig tartogatta erejét, majd oda érkezvén nagy hajrába kezdett, végül két tizeddel legyőzte Colognát.

Az összetettben a nőknél továbbra is a lengyel Justyna Kowalczyk, a férfiknál pedig Cologna áll az élen. A Tour de Ski hatodik állomására, a női 15 és a férfi 35 kilométeres üldözéses versenyre csütörtökön kerül sor szintén Toblachban.

SÍFUTÁS, TOUR DE SKI, TOBLACH
Női sprint (1.3 km). A végeredmény
1. Petra Majdic (szlovén)
2. Arianna Follis (olasz)
3. Magda Genuin (olasz)
A Tour de Ski állása (még 3 verseny van hátra)
1. Justyna Kowalczyk (lengyel) 1:05:08.0
2. Petra Majdic +39.1
3. Charlotte Kalla (svéd) +1:08.8
Férfi sprint (1.3 km). A végeredmény
1. Devon Kershaw (kanadai)
2. Dario Cologna (svájci)
3. Petter Northug (norvég)
A Tour de Ski állása (még 3 verseny van hátra)
1. Dario Cologna 1:39:53.0
2. Devon Kershaw +42.8
3. Marcus Hellner (svéd) +1:14.1

 

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik