Torna-vb: kiélezett küzdelemben amerikai siker női egyéni összetettben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.10.13. 14:34
null
Wieber minimális különbséggel végzett az élen (Fotó: Reuters)
Címkék
Szoros versenyben az amerikai Jordyn Wieber nyerte meg a női egyéni összetett döntőt a tokiói torna-világbajnokság csütörtöki versenynapján. A második helyen záró orosz Viktorija Komova csupán 33 ezreddel kapott kevesebbet az aranyérmesnél.

 

Komova ekkor tudta meg a végeredményt
Komova ekkor tudta meg a végeredményt

A végeredményről mindent elmond, hogy az oroszok ifjúsági olimpiát nyert fiatal klasszisa, Viktorija Komova sírva fakadt azok láttán: igen sokan megkérdőjelezték a zsűri pontozását. Harminchárom ezreden múlott az aranyérem...

Az oroszok rablást emlegetnek, a semleges szakértők szintén, ez viszont nem változtat a tényen: a 2011-es amerikai bajnok Wieber a csapatverseny után az egyéni összetettet – a legnagyobb presztízsű számot – is megnyerte.

A fináléban egyik tornásznő sem volt hibátlan: Komovának a leérkezéseivel gyűlt meg kicsit a baja, Weber pedig felemás korláton bakizott egyet, talajon pedig kilépett.

A győzelmet minimális különbséggel elszalasztó Komova azzal vigasztalhatja magát, hogy rajta így nem foghat az ötkarikás átok: az olimpiai kvalifikációs világbajnokság egyéni győztese a legutóbbi három alkalommal csak ezüstig jutott az olimpián.

TORNA-VB, TOKIÓ
NŐI EGYÉNI ÖSSZETETT
DÖNTŐ
1. Jordyn Wieber (Egyesült Államok) 59.382 pont
2. Viktorija Komova (Oroszország) 59.349
3. Jao Csin-nan (Kína) 58.598
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik